200 g cukru moučka
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 špetka soli
250 g smetany ke šlehání
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
trochu tuku
trochu hrubé mouky
kakao (nebo Granko)
Troubu předehřejeme na 150 °C. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme.Do mísy dáme cukr, rozklepneme 4 vejce, přisypeme vanilkový cukr, špetku soli a vyšleháme do pěny.Do pěny vlijeme smetanu ke šlehání a pokračujeme ještě chvilku ve šlehání. Posléze přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pokračujeme, dokud není těsto hladké.Z těsta si dáme část stranou a zbytek vlijeme do formy. Do zbylého těsta vmícháme Granko nebo kakao a nalijeme ho dokola navrch těsta ve formě.Dáme péct do trouby na cca 45-60 minut, záleží na troubě. Po 45 minutách zkusíme špejlí.
Celé šlehání děláme ručním elektrickým šlehačem s metlami - NE s háky.
S Grankem tmavší část bábovky nemá tak výraznou chuť po kakau a já to mám raději. Je možné mít i pouze světlou.
Autor: Vaclav Fronek (Václav Froněk) | |
Datum vložení: 13.11.2009 09:20 |
Americká buchta s jablky | |
Cuketový perník | |
Čokoládovo-banánové muffiny | |
Švestkový koláč | |
Afrika řezy | |
Andělsky nadýchaný perník | |
Bábovka Ing. Petr | |
Bábovka s tvarohem | |
Bábovka ze šlehačky | |
Bílkový chlebíček |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz