Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Fofr bublanina

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 1 vanilkový cukr 2 vejce 1 kypřicí prášek do pečiva 130 g másla (nebo Hery) čerstvé ovoce (jahody, borůvky a jiné sezónní ovoce) tuk na vymazání

Postup: Mouku, cukr a máslo dáme do mísy a rukama uděláme drobenku. Odebereme hrnek drobenky a dáme stranou.Do zbytku přidáme mléko, vejce, prášek do pečiva a vymícháme hladké těsto.Těsto...

 
Fofr buchta

Ingredience: 3 vajíčka 6 lžic cukru 6 lžic polohrubé mouky 4 lžíce oleje 4 lžíce vlažné vody 1/2 prášku do pečiva

Postup: Všechny suroviny smícháme a dáme na vymazaný plech. Popřípadě přidávám libovolné ovoce.

 
Fofr dezert z tvarohu, likéru a sušenek

Ingredience: 350-400 g tvarohu (použila jsem nízkotučný a nechala ho půl dne vykapat přes plátýnko; zbylou syrovátku jsem použila na pečení chleba) 100 g zakysané smetany 200 ml šlehačky (ušlehat do tuha) Sladidlo: med anebo vanilkový cukr 2-3 panáky oblíbeného likéru nebo třeba rumu 1/2 balíčku grahamových sušenek (nebo třeba máslových sušenek či piškotů) případné ovoce (použila jsem mražené...

 
Fofr francouzský koláč

Ingredience: 400 g kyselejších jablek 400 g hrušek čerstvých (nebo kompotovaných) 130 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 5 lžic rostlinného oleje 3 vejce velikosti M 150 g hladké mouky 250 ml mléka Dále: 1 lžíce oleje na vymazání moučkový cukr na posypání (nemusí být) šlehačka (nemusí být)

Postup: Dortovou formu vymažeme jednou lžicí oleje. Troubu zapneme na 170 °C.Jablka oloupeme, umyjeme, rozkrojíme na...

 
Fofr koláč s ovocem

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 4 lžíce oleje 2 vejce ovoce

Postup: Smícháme suroviny, nalejeme na plech, poklademe ovocem a upečeme.

 
Fofr koláčky

Ingredience: 400 g listového těsta hladká mouka na podsypání těsta 250 g tvarohu cukr krupice (dle chuti) 1 vanilkový cukr 1 vejce na potření 1 žloutek do tvarohu lískové ořechy rozinky rum (na namočení rozinek)

Postup: Listové těsto rozválíme na plát o síle cca 3 mm a rádýlkem z něj vykrájíme čtverečky. Na každý dáme lžičku ochuceného tvarohu (raději balený, z vaničky je moc řídký, do něj je třeba přidat...

 
Fofr krtek

Ingredience: Na korpus: 2 vejce 2 práškové pudinky( kromě ovocných, užila jsem vanilku a karamel) 2 polévkové lžíce hořkého kakaa 100 ml oleje 80 g moučkového cukru 1 polévkové lžíce rumu (nebo pár kapek rumové tresti) 1/2 prášku do pečiva 1/2 KL xantanu Na krém: 1 smetana ke šlehání 1 mascarpone 2 zralé banány 2 PL javorového sirupu 1 ztužovač šlehačky 2 PL banánového granka, rozpuštěného v...

 
Fofr moučník z ovocného kompotu pro návštěvu

Ingredience: 1 koupený piškotový korpus 1 velký broskvový kompot 1 mascarpone 1 malý meruňkový džem 1 dortová želatina 1 lžíce medu 1 lžíce rumu nebo rumové tresti kokos na ozdobu šlehačka na ozdobu

Postup: Nejdříve jsem nechala okapat broskvový kompot a pak jsem broskve pokrájela na čtvrtky. Dortovou želatinu jsem rozpustila podle návodu, ale dala jsem ji místo do vody, do odkapané kompotové šťávy....

 
Francescovy muffiny

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky 2 lžíce skořicového cukru 2-3 lžíce cukru krystalového 1/2 lžičky kypřícího prášku špetku soli 1 větší vajíčko 2 jestliže jsou vajíčka malá 1 hrnek mléka 1/4 hrnku oleje skořice máslo na vytření plechu

Postup: 1.Do mísy dáme mouku,kypřící prášek,skořicový cukr,cukr krystal a špetku soli. Promícháme. 2.Do druhé mísy rozklepneme vajíčka přidáme mléko,olej a...

 
Francouské rohlíky-croissant

Ingredience: 1 vejce 225 ml vody nebo mléka 60 g másla 1 kávová lžička soli 2 PL cukru 400 g hladké mouky 1/4 balíčku sušeného droždí

Postup: program-příprava těsta Vyjměte těsto z formy. Nechte jej odležet a pak znovu zpracujte. Uložte do lednice asi na půl hodiny. Potom těsto vyválejte, polejte rozpuštěným máslem a třikrát přeložte jako dopis, to opakujte třikkrát. Pak ho vložte do mikr. sáčku a dejte na...

 
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)

Ingredience: 500 g třešní 100 g cukru moučka 125 g hladké mouky 3 vejce 300 ml mléka 1 špetka soli moučkový cukr na posypání máslo na vymazání formy

Postup: Třešně omyjeme a odstraníme stopky. Pokud chceme, vypeckujeme.Polovinu cukru dobře promícháme s třešněmi, odstavíme a necháme odpočinout alespoň 30 minut.Předehřejeme troubu na 180 °C a máslem vymažeme formu o průměru 24 cm.Prosejeme mouku, přidáme sůl a...

 
Francouzské crème brulée

Ingredience: 5 žloutků 130 g cukr krupice 1 balíček vanilkového cukru 1 vanilkový lusk 600 ml smetany ke šlehání

Postup: Žloutky ruční metlou spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, pozor - nešleháme, pouze mícháme.Pak vmícháme vanilku (lusk podélně rozkrojíme a dřeň vyškrábneme nožem). Poté pomalu přiléváme smetanu. Směs dobře promícháme. Scedíme a plníme připravené misky.Pečeme ve vodní lázni (misky vložíme...

 
Francouzské čokoládové dukáty

Ingredience: 150 g čokolády (nejlépe 50 %) 100 g polohrubé mouky 150 g cukr prášek 80 g másla 30 g škrobu (Maizena atd.) 2 vejce 1/2 prášku do pečiva špetka soli 100 g sekaných ořechů

Postup: Čokoládu s máslem rozehřejeme nad párou a necháme chviličku trochu vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s cukrem, pak přidáme rozehřátou čokoládu, promíchanou mouku se škrobem, solí a práškem do pečiva a nakonec hrubě...

 
Francouzské poleno

Ingredience: Těsto: 5 vajec 180 g cukru krupice 200 g polohrubé mouky 50 g kakaa tuk na vymazání plechu Krém: 500 ml mléka 2 čokoládové pudinkové prášky 100 g cukru moučka 70 g másla 1 vanilkový cukr 4 lžíce višňového džemu

Postup: Vejce a cukr ušleháme do pěny a přimícháme po lžičkách prosátou mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na vymazaný plech nebo pečicí papír a pečeme při 200 °C asi 5-7 minut.Upečený plát...

 
Francouzské řezy

Ingredience: 4 vejce 200 g krystalového cukru 1 dl vlažné vody 0,5 dcl oleje 220 g polohrubé mouky 30 g kakaa 1/2 balíčku prášku do pečiva Krém: 750 ml plnotučného mléka 150 g krystalového cukru 2 vanilkové pudingy 2 PL hladké mouky 3 žloutky 3 bílky 200 g másla Šlehačka: 500 ml 33% - 40% smetany ke šlehání 2 vrchovaté PL moučkového cukru 2 ztužovače do šlehačky

Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem, vlažnou...

 
Francouzské vánoční polínko

Ingredience: Těsto: 5 vajec 180 g cukru 200 g polohrubé mouky 20 g kakaa Na vymazání a vysypání plechu: tuk mouka Krém: 2 sáčky čokoládového pudinkového prášku 500 ml mléka 50 g másla 80 g cukru Na tvorbu houbiček: marcipán lžíce kakaa

Postup: Pečicí plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu včas vyhřejeme na 200 °C.Vejce s cukrem utřeme do pěny a přimícháme mouku a kakao. Na plech rovnoměrně rozetřeme...

 
Francouzský hruškový koláč

Ingredience: 2 vajíčka 1 lžíce vlažné vody 1 lžíce oleje 100 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva 100 g mletého cukru 2 hrušky skořicový cukr plátky mandlí

Postup: Žloutky vyšleháme s cukrem, vodou a olejem. Z bílků ušleháme pevný sníh, poté na střídačku s moukou a pr. do pečiva vmícháváme do žloutkového základu. Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou vysypané dortové formy. Povrch těsta poklademe...

 
Francouzský citronový koláč

Ingredience: 160 g polohrubé mouky 100 g másla 30 g krupicového cukru 1 žloutek 1 špetka soli Krém: 350 ml vody 1 vanilkový pudink (Zlatý klas) 4 lžíce cukru 50 g másla 2 žloutky 1 citronu (šťáva a kůra) 1 vanilkový extrakt Sníh: 3 bílky 3 lžice krupicového cukru 3 lžíce moučkového cukru 1 lžička solamylu (nebo maizeny)

Postup: Na vál dáme prosátou polohrubou mouku, cukr a na plátky nakrájené změklé máslo....

 
Francouzský citronový koláč se sněhem

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 125 g másla změklého při pokojové teplotě 70 g krupicového cukru 2 žloutky 5 ml vody špetka soli Citronový krém: 2 vejce 2 žloutky 250 ml smetany 1 rovná lžíce Solamylu 160 g krupicového cukru 2 citrony (šťáva ze 2 citronů a kůra z 1) špetka soli Sněhová pokrývka: 4 bílky 100 g cukru

Postup: Z mouky, másla, cukru, žloutků, vody a špetky soli vypracujeme hladké těsto....

 
Francouzský dezert Flaugnarde s meruňkami

Ingredience: asi 8 velkých zralých meruněk 3 vejce 150 ml mléka 100 ml smetany ke šlehání 50 ml whisky 80 g cukru trochu dřeně z vanilkového lusku nebo lžička vanilkového extraktu špetka soli 75 g hladké mouky

Postup: Koláčovou formu (průměr 25 cm) vymažeme máslem. Meruňky přepůlíme, odstraníme pecky a rozložíme je do vymazané formy řeznou stranou nahoru.V míse prošleháme vejce s mlékem, smetanou,...

 

|<   130   131   132   133   134   135   136   137   138   139   140   141   142   143   144   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz