Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Bílkový chlebíček s ořechy a kakaem

Ingredience: 6 bílků 120 g cukru písek 50 g hrubé mouky 1/4 lžičky prášku do pečiva 1 lžíce kakaa 100 g mletých vlašských ořechů 60 g másla - rozpustit

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak přišleháme polovinu cukru.Ostatní cukr a mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem, vmícháme zlehka do ušlehaného sněhu současně s ořechy a vlahým rozpuštěným máslem.Vyklopíme do vymazané a hrubou moukou...

 
Bílkový chlebíček, když se peče cukroví

Ingredience: Poměr surovin na 1 bílek: 1 bílek 1 dkg másla 2,5 dkg cukru 2,5 dkg hrubé mouky 1 lžička kakaa podle chuti kousky čokolády kandované ovoce ořechy, apod.

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh.Opatrně vmícháme rozpuštěné vlažné máslo a ostatní suroviny.Formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto a upečeme. Na formu je potřeba 8-10 bílků.

 
Bílkový řez s kávovým krémem a želatinou

Ingredience: Korpus: 7-8 bílků 210 g cukr krupice 90 g mleté oříšky 90 g polohrubé mouky trochu prášku do pečiva Krém: 400 ml mléka 2 ks vanilkového pudinku 2 lžíce instantní kávy 140 g cukr moučka 300 g másla (Hery) 2 lžíce rumu Želatina: 0,7 sklenka zavařené ostružiny 2 lžíce želatiny v prášku

Postup: Korpus:bílky s cukrem vyšleháme dohusta,jemně vmícháme oříšky promíchané s moukou a s práškem do peč.,...

 
Biskupský beránek

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 250 ml smetany ke šlehání 31-33 % 4 vejce 1 vanilkový cukr 1 kypřicí prášek do pečiva kůra z 1/2 citronu 1 hrst sekaných mandlí 1 hrst kandovaného ovoce 1 hrst čokolády máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání

Postup: Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu rozehřejeme na 170 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků...

 
Biskupský beránek

Ingredience: 4 vejce 150 g másla 200 g cukru krystal 70 ml mléka 300 g polohrubé mouky 1 balíček kypřicího prášku 1 balíček kandovaného ovoce máslo (na vymazání formy) hrubá mouka (na vysypání formy) čokoládová poleva (na ozdobení)

Postup: Formu na beránka vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C.Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky, máslo a...

 
Biskupský beránek - opravdový biskupák

Ingredience: 130 g moučkového cukru 200 g másla 4 žloutky 260 g nasekaných ořechů 50 g rozinek 50 g kandovaného ovoce 7 bílků 130 g cukru krystal 360 g hladké mouky 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva Poleva: čokoláda na vaření Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu na beránka důkladně vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C.Žloutky, máslo a moučkový...

 
Biskupský beránek II.

Ingredience: 220 g hladké mouky 150 g moučkového cukru 5 vajec 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva 130 g Hery 30 g másla 2 lžíce mletých ořechů 1/4 hrnku rozinek rum (dle chuti) čokoláda (dle chuti)

Postup: Vejce oddělíme na bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rozinky namočíme v rumu (tak, aby rozinky byly potopené).V další misce utřeme vejce, moučkový cukr, Heru a máslo. Potom přidáme mouku,...

 
Biskupský hrnkový chlebíček

Ingredience: Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky 0,5 hrnku cukru krupice 1 hrnek mléka (vlažného) 3 vejce 1 vanilkový cukr 1 kypřicí prášek do pečiva 200 g másla (změklého) 1 špetka soli Dále: tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání Dle chuti: kandované ovoce mleté ořechy nasekaná čokoláda nasekané mandle sušené brusinky (nebo rozinky) Na dozdobení: čokoládová poleva (světlá či tmavá) ořechy (nebo...

 
Biskupský chlebíček

Ingredience: 3 žloutky 150 g cukru krupice 240 g polohrubé mouky 1 kypřicí prášek do pečiva 125 ml mléka 30 g rozinek 20 g čokolády 50 g ořechů 30 g kandovaného ovoce 3 bílky 1 lžíce rozpuštěného másla tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy

Postup: Formu na biskupský chlebíček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky s...

 
Biskupský chlebíček II

Ingredience: 120 g másla 100 g moučkového cukru 150 g hladké mouky 4 vejce 0,5 sáčku kypřicího prášku Dle chuti: kandované ovoce ořechy nasekaná čokoláda Dále: tuk na vymazání hrubá mouka na vysypání čokoládová poleva na polití

Postup: Oddělíme bílky a žloutky. V míse utřeme žloutky, cukr a změklé máslo. Přidáme mouku s kypřicím práškem a nakonec jemně vmícháme sníh, ovoce, ořechy a čokoládu.Těsto přendáme...

 
Biskupský chlebíček bez lepku

Ingredience: 200 g másla Moravia (bezmléčný nebo bezlaktózový tuk) 160 g cukru moučka (nebo jiného sladidla) 240 g bezlepkové směsi samokypřící Doves Farm (modrá holubička) 200 g vajec (cca 4 vejce – zvlášť bílky a žloutky) špetka soli kandované ovoce rozinky čokoláda na vaření plátek ztuženého tuku

Postup: V míse nejdříve vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme špetku soli.V další míse vyšleháme vejce s...

 
Biskupský chlebíček bez lepku, mléka a vajec

Ingredience: 450 g bezlepkové mouky (Doves Farm samokypřící) 1 kypřicí prášek do pečiva (bezlepkový) 1 lžíce psyllia (nebo bramborové vlákniny Fibra) 1/2 lžičky xanthanu (nebo guaru) 120 g cukru krupice 4 lžíce oleje 1 hrst kandované kůry 30 g hořké čokolády (bez lepku, laktózy) 500 ml vody 1 citron

Postup: Kandovanou kůru nasekáme nadrobno. Hořkou čokoládu nasekáme nahrubo. Z citronu ostrouháme kůru a...

 
Biskupský chlebíček III.

Ingredience: 3 vejce 150 g cukru 1 vanilkový cukr 100 ml oleje 100 ml vlažné vody 1 lžíce rumu 1 lžíce citronové šťávy 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva kandované ovoce čokoláda

Postup: Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme cukr a vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.Pak postupně zašleháváme rum, citronovou šťávu, olej a vlažnou vodu. Poté přidáme prosátou mouku...

 
Biskupský chlebíček podle Ivety

Ingredience: Těsto: 4 vejce 150 g moučkového cukru 120 g másla (změklého) 150 g hladké mouky 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva 100 g hořké čokolády 100 g rozinek 1 hrst ořechů (dle chuti) máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání Poleva: 100 g hořké čokolády 100 ml smetany ke šlehání

Postup: Troubu předehřejeme na 160 °C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé pěny...

 
Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky

Ingredience: 200 g másla 50 g mléka 150 g moučkového cukru 4 vejce 200 g hladké mouky 1 kypřicí prášek 100 g kandovaného ovoce (rozinky, kandovaná kůra) 150 g hořké čokolády na polevu

Postup: Máslo i vejce musí mít pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu vyložíme pečicím papírem, nebo můžeme klasicky vymazat tukem a vysypat moukou.Vejce spolu s cukrem důkladně vyšleháme do světlé pěny. Poté...

 
Biskupský chlebíček s kandovaným ovocem

Ingredience: 220 g měkkého másla 220 g cukru moučka 5 vajec 3/4 kypřicího prášku do pečiva 270 g hladké mouky 75 g kandovaného ovoce 1 hrst rozinek namočených v rumu 100 g čokolády 100 g loupaných mandlí tuk na vymazání formy mouka na vysypání formy

Postup: Měkké máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a žloutky do pěny. Přidáme mouku a kypřící prášek do pečiva.Z bílků vyšleháme tuhý sníh a v mícháme pomalu do...

 
Biskupský chlebíček se sušeným ovocem

Ingredience: 200 g másla 350 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 150 g moučkového cukru (nebo dle chuti) 1 vanilkový cukr 1 špetka soli 4 vejce 50 ml rumu 40 g vlašských ořechů 60 g rozinek 70 g sušeného ovoce (např. meruňky, švestky, třešně) citronová kůra (dle chuti) pomerančová kůra (dle chuti) 70 ml podmáslí (nebo mléka) Dále: máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání 100 g...

 
Biskupský chlebíček z „Cukrářské technologie“ od Aleny Půlpánové z r. 1993

Ingredience: 1 kg moučkového cukru 1,2 kg hladké mouky 1 kg margarínu 1,04 kg vejce tekutá (cca 20 ks) 300 g rozinek 300 g ovoce (proslazené, směs) 15 g kypřícího prášku 80 g oleje na tvořítka 90 g hrubé mouky na tvořítka 650 g cukrářské kakaové polevy (ředěné)

Postup: Mírně nahřátý tuk třeme s moučkovým cukrem, po částečném zpěnění hmoty pomalu při neustálém šlehání zaléváme vejce a přitom dbáme, aby se...

 
Biskupský chlebík

Ingredience: 240 g krystalového cukru 240 g hrubé mouky 2 lžíce hrubé mouky (na sušené ovoce) 6 vajec 1 lžíce vanilkového cukru 1 lžíce kypřícího prášku 4 lžíce másla 275 g sušeného ovoce (rozinky, papája) 2 lžíce rumu (na namočení ovoce) ořechy (podle chuti) čokoláda (podle chuti) citronová kůra (podle chuti) máslo na vymazání hrubá mouka na vysypání čokoládová poleva (nebo moučkový cukr)

Postup: Vajcia...

 
Black & white cookies

Ingredience: 1 hrnek (o objemu 250 ml) celozrnné mouky (samozřejmě můžete použít obyčejnou hladkou mouku, pokud nemáte celozrnnou) 100 g rozehřátého másla nebo hodně změklého másla půl hrnku třtinového cukru 3 lžíce holandského kakaa 1 lžička skořice 1 vejce 1 lžička prášku do pečiva v případě potřeby mléko (použila jsem 1 lžíci mléka) 100 g nalámané bílé čokolády

Postup: Do mísy vsypte veškeré "suché"...

 

|<   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47   48   49   50   51   52   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz