Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Židovský koláč - FLÓDNI

Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30...

 
Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 1 vejce 2 hrnky podmáslí 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 2 PL strouhaného kokosu 4 jablka nebo hrušky skořice

Postup: Dvě jablka / nebo hrušky oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme/. Další dvě jablka nebo hrušky si necháme nakonec. Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a přidáme 2 nastrouhaná jablka /...

 
Žirafí bulky

Ingredience: 500 g hladké mouky 200 ml mléka 100 g cukru 80 g rozpuštěného vlahého másla špetka soli 20 g droždí Krusta: 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě) 125 ml vody 2 lžíce cukru 2 lžíce oleje 1 sáček sušeného droždí

Postup: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek,...

 
Žirafí roláda

Ingredience: 5 vajec 5 lžic moučkového cukru 3 lžíce hladké mouky 2 vrchovaté lžíce kakaa podložka s motivem žirafy (papírová z potřeb pro výtvarníky)

Postup: Děvčata, tento přesný postup najdete na youtoube pod názvem "IMPRESION DE JIRAFA"

 
Žitná buchta plná chutí

Ingredience: 2 vejce 2 lžíce třtinového cukru 2 lžíce kokosu 2 lžíce ořechů 2 lžíce mandlí 2 lžíce rozinek 2 lžíce mléka 1 lžička skořice 1 lžička jedlé sody 1 jogurt - 500 g 200 g žitné mouky

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vznikne nám hutnější těsto. Menší hluboký plech vymažeme olejem a vysypeme mletými ořechy. Těsto nalijeme na plech a pečeme v...

 
Žitné perníčky (DlabemeZdrave)

Ingredience: 800 g celozrnné žitné mouky (hladká, jemná) 50 g třtinového cukru (very dark) 240 g rostlinného tuku (Alsan) 80 g medu 150 ml vody 4 vejce 1,5 lžíce perníkového koření (Sonnentor) 2 lžíce bio kakaového prášku 3 kapky citrónového oleje (Just) 1 lžička jedlé sody bílek na potření Poleva: 300 g moučkové fruktosy 40 g Solamylu 60 g bílků 2 lžíce citrónové šťávy

Postup: Mouku a cukr nasypeme na vál,...

 
Žitný biskupský chlebíček

Ingredience: 250 g žitné mouky 1 balíček prášku do pečiva 80 g třtinového cukru 100 ml oleje 150 g bílého jogurtu 3 vejce kandované ovoce (nebo rozinky, sušené ovoce, ořechy,....) případně ještě čokoláda na polití

Postup: V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, v druhé míse vyšleháme vajíčka s cukrem. Poté smícháme dohromady a přidáme ostatní ingredience. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C...

 
Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí

Ingredience: • 100 g žitné celozrnné mouky • 50 g bílého jogurtu • 1 vejce • 1 lžíce medu (tekutého) • 2 lžičky prášku do pečiva • 50 ml vlažné vody • 4 menší jablka • skořice • cukr dle chuti

Postup: Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem - já jsem nedávala) a...

 
Žížalky

Ingredience: 350 g lístového těsta 500 g nahrubo nastrouhaných jabĺek 2 lžíce cukru skořice hrst rozinek 1 vajíčko na potřetí

Postup: Nastrúhané jablká premiešame s cukrom, škoricou a hrozienkami. Cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrúbku. Narežem ho na obdĺžniky cca 10x8 cm. Z dlhšej steny narežeme cesto v asi centimetrových odstupoch do polovice ( viď foto ). Na nenarezanú časť uložíme náplň. Cesto troška...

 
Žloutková fantazie

Ingredience: 5 vajec 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 100 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek 2 lžíce kakaa 50 ml oleje tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu Krém: 200 ml mléka 2 lžíce hladké mouky 1 vanilkový cukr 5 žloutků 250 g másla Sníh: 5 bílků 300 g moučkového cukru čokoládové hobliny

Postup: Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte...

 
Žloutkové řezy

Ingredience: Těsto: 250 g cukr moučka 250 g Hery 250 g mletých ořechů 140 g hrubé mouky špetka soli 5 bílků Hera na vymazání hrubá mouka na vysypání plechu Poleva: 5 žloutků 250 g cukru moučka citronová šťáva

Postup: Heru utřeme s cukrem, přidáme mouku a ořechy a poté lehce vmícháme bílkový sníh.Na vymazaném a vysypaném plechu pečeme 30 minut. Poleva: žloutky umícháme s cukrem a citronovou šťávou do pěny....

 
Žloutkové řezy

Ingredience: 1 l mléko 250 g máslo 3 vanilkové pudinky 20 dkg cukru 1 lžíci polohrubé mouky 1 listové těsto

Postup: listové testo rozválíme na 2 plechy, dáme do vyhřáté trouby upect, Do kastrůlku si nalejeme mléko, přidáme pudinky, cukr, mouku, vše mícháme, do zhoustnutí. Necháme vychladnout a nalijeme na listové těsto, druhym přiklopíme, namažeme marmeládou a dáme do lednice stuhnout.

 
Žloutkové řezy

Ingredience: 4 vejce 300 g práškového cukru 8 lžic vody 100 g mletých ořechů 200 g hrubé mouky 1/4 balíčku prášku do pečiva Náplň: 2 dl mléka 30 g hladké mouky 5 žloutků 200 g másla 150 g práškového cukru 1 balíček vanilkového cukru 5 bílků 300 g krupicového cukru

Postup: Žloutky smícháme s cukrem, přidáme po lžících studenou vodu, mleté ořechy, mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z...

 
Žloutkové řezy

Ingredience: 5 vaječných bílků 21 dkg cukru 21 dkg másla 15 dkg mletých oříšků 15 dkg hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 žíce kakaa Na polevu: 25 dkg moučkového cukru 5 žloutků

Postup: Máslo třeme s 21 dkg cukru, z bílků vyšleháme sníh přidáme k máslu, vmícháme ořechy, mouku, pr.do pečiva, kakao a těsto nalijeme na plech vymazaný a vysypaný třeba strouhankou a.upečeme. Polevu třeme - 25dkg cukr...

 
Žloutkové řezy bez vajec

Ingredience: 1 listové těsto (1 balíček o 2 těstech) KRÉM: 2 vanilkové pudinky 1/2 l mléka vanilkový cukr 1 máslo POLEVA: 20 dkg cukru šťáva z 1/2 citrónu horká voda dle potřeby ( nesmí to být řídké )

Postup: Z těsta se upečou dvě placky, každá zvlášť.Uvaříme pudinkový krém,který necháme vychladnout.Do vychladlého pudinku nakrájíme celé máslo, podle chuti přisladíme a šleháme, až vznikne...

 
Žloutkové řezy I.

Ingredience: 2 x listové těsto (nejlépe chlazené, jinak musíme čekat na rozmražení) Krém: 30 g Solamylu 1/4 l mléka 2 žloutky 150 g krystalového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 250 g másla Poleva: asi tak 100-120 g cukru moučky 3 lžíce citronové šťávy (podle chuti a aby to nebylo moc řídké)

Postup: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečícím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným...

 
Žloutkové řezy z listového těsta s dia sladidlem a dia marmeládou

Ingredience: 1 balíček listového těsta 1/2 balíčku kokosového pudinku 1/2 balíčku vanilkového pudinku 400 ml sladké smetany 1 PL rumové tresti Dia džem na pomazání (neni nutný) 2-3 žloutky 5 ks sacharinu

Postup: Těsto rozválíme na pomoučněném vále a dáme péci do vyhřáté trouby na velký plech, vypláchlý vodou. Jakmile je plát do zlata upečený, tak ho vyndáme z trouby a pokrájíme ho na větší řezy. Mezitím...

 
Žloutkové věnečky

Ingredience: Těsto 30 dkg vody 15 dkg Hera 16 dkg hladké mouky 4 vejce (celá) 1 lžička prášku do pečiva Krém 3/4 l mléka 3 žloutky 15 dkg práškového cukru 15 dkg hrubé mouky

Postup: Ve vodě rozpustíme tuk - nesmí vařit a vsypeme mouku. Rychle mícháme, aby nevznikly pucky. Do ještě vlažného těsta vmícháme jedno vajíčko po druhém, přisypeme peč. prášek - nemusí být asni celá lžička. Tvoříme věnečky /když se...

 
Žloutkové věnečky

Ingredience: Těsto: 90 g oleje 3 dcl vody sůl 5 vajec 230 g hladké mouky Krém: 800 ml mléka 2 pudinky 200 g cukru krupice 200 g másla

Postup: Postup na těsto: Vodu, olej a sůl zavaříme, zasypeme moukou a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na vařečku. Necháme vychladit. Po vychladnutí rozšleháme do směsi vajíčka. (Je dobré si vajíčka prvně rozkvedlat v nádobě). Připravenou směsí plníme...

 
Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

Ingredience: Na těsto : 300 ml vody 125 ml oleje ( slunečnicový) 250 g hladké mouky 7 vajec špetka soli Na žloutkový krém: 1 l mléka 200 g cukru krupice 250 g másla 150 g vanilkového pudingu ( 4 x 37g sáček) 4 žloutky Na polevu: 1 kg fondánu 50 ml vody

Postup: Postup na těsto: Sůl, vodu a olej dáme vařit do hrnce. Jakmile se voda začne vařit, přisypeme hladkou ouku a mícháme vařečkou tak dlouho až hmota...

 

|<   476   477   478   479   480   481   482   483   484   485   486   487   488   489   490  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2019 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz