Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Ždímaný závin

Ingredience: 250 g polohrubé mouky 60 g cukru krystal 40 g rozehřátého másla 20 g droždí 1 vejce 1/8 l vlažného mléka sůl Na potření: máslo skořicový cukr

Postup: Z droždí, cukru a 2 lžic mouky a mléka necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní a zaděláme kynuté těsto. Po vykynutí rozdělíme na 4 díly. Postupně je co nejtenčeji vyválíme, potřeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a skládáme je na sebe. Pak je...

 
Želatinové jednohubky

Ingredience: dortové želé nebo galaretka libovolné příchuti ovocná šťáva cukr dle chuti

Postup: Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových...

 
Želatinové řezy

Ingredience: 140 g cukru krupice 6 vajec 100 g polohrubé mouky 1 sklenice marmelády 250 g ovoce 1 cukrářské želé máslo mouka na plech

Postup: 1. Nejdříve z cukru, vajec a mouky připravíme piškotové těsto. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáme mouku a nakonec zamícháme sníh z bílků. 2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě je upečeme. 3. Necháme...

 
Želé bábovičky s hroznovým vínem

Ingredience: 500 ml ovocného džusu 15-17 g práškové želatiny zhruba 400-500 g hroznového vína 60 g vlašských ořechů 1/3 lžičky oleje na vymazání formiček

Postup: Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění želatiny. Teplota nesmí být moc vysoká, zhruba do 55 °C, maximálně 60°C, při...

 
Želé z lambrusca s lesními jahodami

Ingredience: 250 ml Lambrusca (italské perlivé červené víno) sáček dortového želé 2 lžíce třtinového cukru miska lesních jahod zakysaná smetana

Postup: Dortové želé smícháme se dvěma lžicemi cukru a s vínem přivedeme k varu, povaříme cca minutu - musí se stále míchat, je to stejné, jako když vaříte želé na dort. Skleničky naplníme částí jahod, lehce schladlé želé na ně nalejeme, zamícháme a necháme důkladně...

 
Žemlovka z mazance s jahodami

Ingredience: několik plátků mazance kelímek smetany (200 ml) kelímek (od smetany) mléka 1/2 kelímku cukru vanilkový lusk 6 žloutků jahody

Postup: Mazanec nakrájíme na malé kostky a vložíme do připravených nádob. V kastrolu si svaříme mléko se smetanou. Nesmí vřít, jen ji zahřejeme k bodu varu. V jiné nádobě si rozmícháme žloutky s cukrem a přidáme vanilku z lusku. Promícháme a vlijeme do žloutků...

 
Ženský rozmar 2

Ingredience: Těsto: 150 g másla 4 žloutky 4 PL cukr krystal 30 g čerstvého droždí 250 ml mléka 300 g hladké mouky špetka soli kůra z citronu Dále: meruňkový džem Sníh: 4 bílky 150 - 200 g cukr krystal špetka soli

Postup: Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások,...

 
Žerbo rezy

Ingredience: Cesto: 200 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g másla 1 vejce 120 ml mléka 1 pl krystalového cukru 30 g čerstvého droždí špetka soli Plnka 300 g merunkové marmelády (alebo višňového džemu) 300 g mletých orechů 250 g práškového cukru Poleva: 200 g hořké čokolády 100 g práškového cukru 100 ml šlehačky (šľahačkovú smotanu môžeme nahradiť kúskom masla vo veľkosti orecha a takým...

 
Žerbó řezy

Ingredience: Těsto: 450 g polohrubé mouky 300 g másla 2 lžíce moučkového cukru 20 g droždí 1/2 prášku do pečiva 3 lžíce mléka 1 vejce 1 žloutek rybízový džem 150 g mletých ořechů 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr čokoládová poleva

Postup: Ořechy v míse smícháme se 150 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem. Na válu smícháme mouku, máslo, 2 lžíce cukru, prášek do pečiva, rozdrobené droždí, vejse,...

 
Žiarske řezy

Ingredience: Světlé těsto na 2 pláty: 10 vajec 12 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 8 zarovnaných lžic hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Tmavé těsto: 5 vajec 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 100 g hrubé mouky 25 g kakaa 1/2 prášku do pečiva Náplň: 2 dl mléka 300 g krystalového cukru 2 vanilkové cukry 300 g mletých vlašských ořechů 375 g másla 2 dl rybízových povidel trošku čokoládové polevy...

 
Židovský koláč - FLÓDNI

Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici 30...

 
Žíhaná nadýchaná buchta z podmáslí, jablek a kokosu

Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 1 vejce 2 hrnky podmáslí 3 lžíce kakaa 1 prášek do pečiva 2 PL strouhaného kokosu 4 jablka nebo hrušky skořice

Postup: Dvě jablka / nebo hrušky oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme/. Další dvě jablka nebo hrušky si necháme nakonec. Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a přidáme 2 nastrouhaná jablka /...

 
Žirafí bulky

Ingredience: 500 g hladké mouky 200 ml mléka 100 g cukru 80 g rozpuštěného vlahého másla špetka soli 20 g droždí Krusta: 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě) 125 ml vody 2 lžíce cukru 2 lžíce oleje 1 sáček sušeného droždí

Postup: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek,...

 
Žirafí roláda

Ingredience: 5 vajec 5 lžic moučkového cukru 3 lžíce hladké mouky 2 vrchovaté lžíce kakaa podložka s motivem žirafy (papírová z potřeb pro výtvarníky)

Postup: Děvčata, tento přesný postup najdete na youtoube pod názvem "IMPRESION DE JIRAFA"

 
Žitná buchta plná chutí

Ingredience: 2 vejce 2 lžíce třtinového cukru 2 lžíce kokosu 2 lžíce ořechů 2 lžíce mandlí 2 lžíce rozinek 2 lžíce mléka 1 lžička skořice 1 lžička jedlé sody 1 jogurt - 500 g 200 g žitné mouky

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vznikne nám hutnější těsto. Menší hluboký plech vymažeme olejem a vysypeme mletými ořechy. Těsto nalijeme na plech a pečeme v...

 
Žitné perníčky (DlabemeZdrave)

Ingredience: 800 g celozrnné žitné mouky (hladká, jemná) 50 g třtinového cukru (very dark) 240 g rostlinného tuku (Alsan) 80 g medu 150 ml vody 4 vejce 1,5 lžíce perníkového koření (Sonnentor) 2 lžíce bio kakaového prášku 3 kapky citrónového oleje (Just) 1 lžička jedlé sody bílek na potření Poleva: 300 g moučkové fruktosy 40 g Solamylu 60 g bílků 2 lžíce citrónové šťávy

Postup: Mouku a cukr nasypeme na vál,...

 
Žitné perníkové košíčky s čokoládou

Ingredience: Těsto: 2 hrnky žitné tmavé chlebové mouky 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky (nebo pšeničné chlebové) 1 hrnek tmavého třtinového cukru 1 čokoládový pudinkový prášek 3 pl kakaa 1 vanilkový cukr 1 kl perníkového koření 1 kypřící prášek do perníku 1 kl skořice 1 hrnek oleje 1 hrnek mléka 2 vejce 3 pl švestkových povidel Do hotového těsta: 1 hořká čokoláda (100 g) nebo čokoláda...

 
Žitný biskupský chlebíček

Ingredience: 250 g žitné mouky 1 balíček prášku do pečiva 80 g třtinového cukru 100 ml oleje 150 g bílého jogurtu 3 vejce kandované ovoce (nebo rozinky, sušené ovoce, ořechy,....) případně ještě čokoláda na polití

Postup: V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, v druhé míse vyšleháme vajíčka s cukrem. Poté smícháme dohromady a přidáme ostatní ingredience. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C...

 
Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí

Ingredience: • 100 g žitné celozrnné mouky • 50 g bílého jogurtu • 1 vejce • 1 lžíce medu (tekutého) • 2 lžičky prášku do pečiva • 50 ml vlažné vody • 4 menší jablka • skořice • cukr dle chuti

Postup: Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem. Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem - já jsem nedávala) a...

 
Žížalky

Ingredience: 350 g lístového těsta 500 g nahrubo nastrouhaných jabĺek 2 lžíce cukru skořice hrst rozinek 1 vajíčko na potřetí

Postup: Nastrúhané jablká premiešame s cukrom, škoricou a hrozienkami. Cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrúbku. Narežem ho na obdĺžniky cca 10x8 cm. Z dlhšej steny narežeme cesto v asi centimetrových odstupoch do polovice ( viď foto ). Na nenarezanú časť uložíme náplň. Cesto troška...

 

|<   484   485   486   487   488   489   490   491   492   493   494   495   496   497   498  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 52 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2019 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz