Ingredience: 150 g jahod 500 g mascarpone 400 g cukrářských piškotů 30 g krupicového cukru 3 vejce 1 smetana na šlehání 1 ztužovač šlehačky 1 hrnek silné instantní kávy 3 lžičky rumu 2 lžičky cappuccinového prášku 2 lžičky kakaa 2 lžičky skořice ¨
Postup: Smetanu se ztužovačem vyšleháme do husté šlehačky.Vejce rozklepneme a oddělíme do misek žloutky od bílků.Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme...
Ingredience: 250 g másla 100 g cukru krystal 200 g čokolády 150 g hladké mouky 40 g kakaa 5 vajec
Postup: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. V míse vyšleháme vejce s cukrem a rozpuštěným máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, kakao a postupně přisypáváme hladkou mouku. Krémem naplníme cukrářský pytlík a plníme formy (například na muffiny), které nejdříve vyplníme kusem pečícího papíru, aby se krém...
Ingredience: 4 bílky 100 g cukru krystal 100 g hladké mouky 100 g mandlí (nebo lískových ořechů ve slupce)
Postup: Bielka vyšľaháme s cukrom do hustého snehu.Pridáme múku a mandle alebo lieskovce a jemne premiešame.Vlejeme do vymastenej formy srnčí chrbát a upečieme. Necháme vychladnúť.Na druhý deň ostrým nožom narežeme asi 3 mm hrubé plátky, rozložíme na suchý plech a pri 50 °C a pootvorenej rúre sušíme.
Ingredience: 28 dkg mouky 10 dkg tuku 2 žloutky 1 vejce 3 dkg nahrubo sekaných mandlí 1,5 dkg droždí 1/8 l mléka na kvásek 1 vejce na potření
Postup: Na vál prosijeme 28 dkg mouky, rozdrobíme do ní 10 dkg tuku, 2 žloutky, 1 vejce a 3 dkg na hrubo sekaných mandlí. 1 1/2 dkg droždí necháme vzejít v 1/8 litru mléka a zaděláme těsto. Vypracujeme tuhé těsto, uděláme šišku, dáme na chladné místo vykynout, potřeme...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek krupicového cukru 1 prášek do pečiva 500 g tvarohu 1/2 hrnku moučkového cukru 1/2 hrnku mléka 1 vejce 1 vanilkový cukr 1 hrst hrozinek 250 g Hery tuk na vymazání plechu mouka na vysypání plechu
Postup: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Heru dáme na chvíli...
Ingredience: 1/2 kg listového těsta Pudinková náplň: 6 dcl mléka 2 vanilkové pudinky cukr dle chuti Máslová náplň: 3 dcl mléka 2 lžíce polohrubé mouky 250 g másla cukr dle chuti kakao Poleva: 2 čokolády na vaření 1/2 tuku Omega nebo Lukana
Postup: Listové těsto rozválíme na velký plech, propícháme vidličkou a upečeme v horké troubě asi 200 st.. Necháme vychladnout. Uvařený, ještě vlažný pudink nalajeme...
Ingredience: Korpus: cca 7 balíčků kakaových Bebe sušenek (ne těch rodinných) 4 lžíce másla (vrchovaté, nebo i více) Náplň: 2 balíčky polotučného tvarohu 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 2 našlehané bílky (sníh) Vrchní těsto: 1 hrnek polohrubé mouky 1/2 hrnku cukru 2 žloutky 1/2 hrnku mléka 1/4 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 2 lžíce kakaa
Postup: Bebe sušenky rozdrtíme na sypkou směs. Do směsi nalijeme...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 490 ml mléka (polotučné) 2 dcl oleje 2 vejce 150 g krystalového cukru 150 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 2 lžíce medu 2 lžíce marmelády nebo povidel 1 lžička jedlé sody 2 lžičky mleté skořice 3 lžíce kakaa špetka soli 1 kypřící prášek do perníku Můžeme přidat: 1 lžička perníkového koření vlašské ořechy (mleté), mandle... Poleva: 2 hořké čokolády (na...
Ingredience: 1 listové těsto 3 bílky moučkový cukr 3 lžíce vanilkový cukr 1 lžíce strouhané čokolády 1 lžíce strouhaných mandlí nebo ořechů kapka rumu nebo jiného alkoholu
Postup: Rozpálíme troubu na 170°C, aby se stihla pěkně zahřát. Koláčky budou coby dup. Těsto rozválíme. Ušleháme bílky smícháme s cukrem, čokoládou, ořechy, alkoholem a namažeme na rozválené těsto. Svineme jako štrúdl a krájíme na silnější...
Ingredience: Těsto: 21 g droždí 1 lžíce cukru moučka 1 lžíce hladké mouky 300 ml mléka 2 žloutek 500 g hladké mouky 75 g hnědého cukru 30 g cukru krupice 1 špetka soli 100 g másla 1 špetka anýzu 1 lžička skořice Směs na potření před pečením: 1 vejce 2 lžíce mléka 2 lžičky hnědého cukru Směs na potření po dopečení: 35 ml mléka 1 lžíce cukru krupice
Postup: Z droždí, lžíce cukru moučky, lžíce hladké mouky a...
Ingredience: 1,25 hrnku polohrubé mouky 1/2 hrnku kakaa (na vaření) 3/4 lžičky soli 1/4 lžičky sody bikarbony 2 lžíce najemno namletých lněných semínek 1/4 hrnku vody 80 g rostlinného másla (např. AlsanBio) 90 gr čokolády 1/4 hrnku čokoládových peciček či na kousky nasekané hořké čokolády 1 hrnek hnědého cukru 1 lžička vanilkového extraktu (nebo část cukru nahraďte vanilkovým cukrem) 1/2 hrnku...
Ingredience: 500 g polohrubé mouky 240 g třtinového cukru (může být i krystal,já ale dávám všude třtinový) 0,4 l mléka 2 dcl oleje 2 celá vejce 2-4 lžíce jakékoliv marmelády (nebo povidel) 2 lžíce medu 2-3 lžíce kakaa 1 lžička jedlé sody 1 prášek do perníku špetka soli 1 lžička mleté skořice může být perníkové koření
Postup: Vše dobře vymícháme (aby nebyly hrudky) a nalejeme na vymazaný a...
Ingredience: plát chlazeného lístového těsta 1 pribináček nebo malý pacholík vajíčko 6 meruněk
Postup: Z rozvinutého plátu na plechu zoubkovaným rádýlkem nakrájíme 12 dílků (3x4 ks), v polovině z nich uděláme kolečkem nebo tenkou sklenkou otvor. Plné díly potřeme vajíčkem, přiklopíme každý dílem děravým. Do středu rozdělíme lžičkou pacholíka a pokrájíme meruňky - vejde se 3/4 meruňky do každého otvoru....
Ingredience: 60 g másla 40 g třtinového cukru 20 g cukru 1 vejce 1 lžička vanilkového aroma 150 g hladké mouky 10 g prášku do pečiva štipec soli 75 g čokoládových pecek K servírování: vanilková zmrzlina nepřilnavá pánev bez plastových prvků o průměru 20 cm
Postup: V pánvi rozehřejeme máslo.Přidáme oba dva druhy cukrů, promícháme, odstraníme z ohně a necháme 15 minut chladnout.Do pánve přidáme rozšlehané...
Ingredience: 300 g (cca) obdélníkových máslových sušenek (klasicky lze použít BeBe, ale já mám raději máslové sušenky z Lidlu, nejsou tolik přeslazené) Pudinková náplň: 300 ml mléka cukr podle chuti 1 sáček vanilkového pudinku 200 g bílého smetanového jogurtu (polovina čtyřsetgramového kelímku, druhou polovinu budeme potřebovat později) Ovocná náplň: 500 g (cca) libovolného ovoce (čerstvé, mražené...
Ingredience: Krém: 1 smetana ke šlehání 250 g mascarpone 380 g bílého jogurtu (z Valašska) cukr krupice podle chuti 3 vanilkové cukry 1 ztužovač šlehačky Dále: 2 balení BeBe sušenek troška marmelády
Postup: Nejprve vyšleháme šlehačku se ztužovačem. Přimícháme ke šlehačce zbytek surovin na krém.Sušenky nalámeme na malé kousky a můžeme začít vrstvit.Na dno skleničky dáme sušenky, na sušenky marmeládu, na ni...
Ingredience: 1 l mléka 3 čokoládové pudinky 40 g másla 1 ledové kaštany 2 lžíce zakysané smetany 2-3 lžíce cukru rum (podle chuti) Dále: 3-4 balení be-be sušenek 250 ml smetany ke šlehání 1 ztužovač šlehačky 1 vanilkový cukr strouhaná čokoláda
Postup: Nejdříve uvaříme pudink podle návodu. Do horkého vmícháme máslo, nalámanou čokoládu, cukr, rum a smetanu. Metličkou prošleháme do jemného krému.Do dortové ...
Ingredience: 250 g máslových sušenek bez náplně 4 lžíce mléka 1 lžíce rumu 120 g másla NÁPLŇ: 300 ml mléka 2 lžíce pískového cukru 1 vanilkový pudink 250 g tvarohu ve vaničce 2-3 lžíce moučkového cukru 1 ztužovač šlehačky DÁLE: 1 plechovka mandarinek 1 sáček čiré dortové želatiny Olej moučkový cukr na formu
Postup: Z mléka, cukru a pudink. prášku si uvaříme krém, přikryjeme potr. fólií a dáme vychladit....
Ingredience: Korpus: 50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové 130 g hladké mouky 40 g třtinového cukru 70 g změklého másla 25 g oleje (používám pistáciový) 100 g pravého marcipánu Náplň: 500 g rebarbory (do měkka podušené, oslazené dle chuti - raději méně, sladkost dodá marcipán a sušenky) 250 g jahod (nakrájené na kostky) 50 g brusinek namočených přes noc v kvalitním rumu špetka...
Ingredience: 1 celé vejce 2 lžíce mléka 110 g cukru moučka 1 vanilinový cukr lžička prášku do pečiva 350 g hladké mouky (či hladká a pohanková půl na půl, či hladká a rýžová půl na půl a nebo pohanková rýžová napůlit) 140 g másla (či Hery) a pak přísady dle chuti káva čokoláda (nastrouhat) kakao kokos
Postup: Jak jsem sepsala do surovin, v tomto pořadí dám do pekárny, pustím program míchání. Tak 3 minutky,...
|< 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady