Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Tmavy jablecny kolac

Ingredience: 500 g polohrubé mouky 2 kypřící prášky do pečiva 300 g krystalový cukr 2 vajička 10 lžic oleje 0,25 l mléka 4 velká jablka 2 lžice kakaa 6 lžic rum Poleva: 6 lžic praškovy cukr 1 lžíce kakaa 1 lžíce ztuženého tuku 3 lžíce horké vody

Postup: Do muky vmiesame prasky do pecia, pridame olej, mlieko,cukor, vajcia a vymiesame cesto. Do neho pridame kakao, rum a nastruhane olupane jablka. Priemiesame...

 
Tmavý třešňový koláč

Ingredience: Na těsto: 300 g hladké mouky 150 g změklého másla 80 g cukru krupice 1/2 prášku do pečiva 2 lžíce holandského kakaa 2 lžíce mléka 1 vejce Na krém: 1 vanilkový pudink v prášku 300 ml mléka 3 lžíce cukru krupice 250 g tvarohu Na třešňovou hmotu: 1 sklenice kompotovaných třešní (alespoň 250 ml) 2 lžíce Solamylu 250 ml šťávy z kompotovaných třešní 1 lžíce cukru Na drobenku: 100 g hladké...

 
Tmavý velikonoční beránek

Ingredience: 3 vejce 125 g cukru 8 g vanilkového cukru 1 špetka soli 125 ml oleje 125 ml vaječného koňaku 3 lžíce Nutelly 90 g hladké mouky 90 g maizeny (nebo Solamylu) 1/2 sáčku prášku do pečiva (6-7 g) 1 lžíce kakaa Na vymazání a vysypání formy: olej hrubá mouka Dále: moučkový cukr

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Za stálého šlehání vléváme tenkým pramínkem...

 
Točená buchta

Ingredience: 1.těsto: 25 dkg hladké mouky 1 žloutek 7,5 dkg cukru 6 dkg oleje sůl citronová kůra 1 dkg droždí 100 ml mléka 50 ml smetany 33% 2.těsto: 15 dkg hladké mouky kakao (méně mouky) 6,5 dkg cukru 5 dkg oleje sůl 1 dkg droždí 100 ml mléka 50 ml smetany 33%

Postup: 1.těsto : smícháme všechny sypké věci dohromady a poté přidáváte tekuté. 2.těsto : u tohoto těsta je postup stejný Po vypracování těst si...

 
Točený koláč s mákem

Ingredience: 500 g hladké mouky 1 špetka soli 100 g krupicového cukru 100 g máslové Hery 2 žloutky 21 g čerstvého droždí 250 ml vlahého mléka (podle potřeby) citronová kůra Maková náplň: 400 g mletého máku citronová kůra 500 ml mléka (podle potřeby) krupicový cukr (dle chuti) 1 lžička mleté skořice 1 lžíce strouhaného perníku (nebo 1 lžička perníkového koření) 1 vanilkový cukr 70 g másla Dále: 1...

 
Toffifee cupcakes

Ingredience: Čoko muffiny: 2 vejce 170 ml mléka 130 g másla 220 g polohrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 20 g kakaa 100 g cukru krupice 100 g kvalitní hořké čokolády 1 hrstka vlašských ořechů Karamelový krém: 250 g mascarpone 1-2 lžíce zakysané smetany Mléčný karamel: 150 g cukru přibližně 125 ml smetany ke šlehání (můžeme přidat i 60 g másla)

Postup: Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C a necháme na mírném...

 
Tománek

Ingredience: 300 g jablek mléko dle potřeby trocha rumu 300 g cukru moučky 3 lžíce kakaa 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 150 g Hery 2 vejce

Postup: Utřeme cukr, Heru a vejce. Přidáme nakrájená jablka, mouku, kakao, prášek do pečiva, mléko a rum.Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi půl hodiny.

 
TOP Banánový chlebík

Ingredience: 200 g hladké mouky 3-4 přezrálé banány (podle velikosti) 120 g cukru (ideálně třtinového) 100 ml másla 2 vejce 1 vanilkový cukr 1 citronový cukr (nebo strouhaná citronová kůra) 1/2 prášku do pečiva 1 lžička jedlé sody 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku Dále: nahrubo nasekané ořechy nasekaná čokoláda (nebo čokoládové pecky) tuk na vymazání formy hrubá mouka na vysypání

Postup: Smícháme všechny...

 
Tortillové šneky s jablky

Ingredience: tortilly jablka vanilkový cukr skořice máslo vejce ghí nebo máslo + olej

Postup: Jablka nastrouháme nahrubo a vymačkáme vodu. Tortilly lehce potřeme máslem a poklademe jablky. Posypeme skořicí a cukrem.Pevně je stočíme a nakrájíme na cca 1-1,5 cm kolečka. Vykoupeme v rozšlehaném vejci a vkládáme na pánev do rozehřátého másla.Smažíme ze všech stran dozlatova. Hotové odkládáme na papírový ubrousek...

 
Tortilly s jablky

Ingredience: 4 pšeničné tortilly 3 lžíce másla 3 jablka hrst ořechů skořice (nemusí být) 2 lžíce hnědého cukru

Postup: Jablka oloupeme, pokrájíme na malé kousky a na lžíci másla je podusíme. Podle chuti osladíme, můžeme přidat lžičku skořice, ořechy a necháme trochu zchladnout.Placky potřeme rozpuštěným máslem, naplníme v jedné třetině dušenými jablky a složíme jako psaníčko. Přeloženou stranou dáme na...

 
Toskánské sušenky Cantucci

Ingredience: 500 g hladké mouky 4 vejce 1 vanilkový lusk 1,5 lžičky anýzu 1 kypřící prášek 125 g másla 100 g krupicového cukru 100 g neloupaných mandlí citronová kůra z 1 citronu pomerančová kůra z 1 pomeranče Moučkový cukr na posypání

Postup: Vejce rozklepneme do mísy a smícháme s krupicovým cukrem a kypřícím práškem. Přimícháme nastrouhanou kůru a anýz (já anýz lehce podrtím v hmoždíři). Promícháme změklé...

 
Toskánský vánoční dezert

Ingredience: 120 g lískových jader 120 g mandlí 80 g kandované kůry z citrusových plodů 50 g kandovaného ananasu 50 g sušených meruněk nastrouhaná kůra z 1 pomeranče 2 lžíce kakaového prášku 1 lžička mleté skořice 50 g mouky 1/4 lžičky mletého koriandru 1/4 lžičky umletých hřebíčků 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku 120 g krupicového cukru 170 g medu trocha moučkového cukru (na posypání)

Postup: Ořec...

 
Toustové lívance

Ingredience: 2 hrnky hladké mouky 1 prášek do pečiva 4 lžíce cukru krupice 2 vejce 1 hrnek mléka 2 lžíce oleje olej na smažení Na dochucení: jahody dle chuti velký kelímek jogurtu 1 sáček vanilínového cukru

Postup: Suroviny společně smícháme - dělal jsem v robotu - bylo také nadýchanější, nemusí se čekat, neboť se tam dává prášek do pečiva.Menší naběračkou vléváme do rozpáleného oleje umístěného v toustové...

 
Tradiční italské jahodové tiramisu

Ingredience: 250 mascarpone 60 g cukru 3 vejce asi 500 g jahod citronová šťáva z 1/2 citronu 200 g savoiardi nebo jiných cukrářských piškotů asi 4 lžíce našlehané smetany (není nutná) meduňkový sirup zředěný 1:2 s vodou (lze nahradit jiným)

Postup: Rozklepneme vejce do dvou různých misek, zvlášť bílky a zvlášť žloutky. Do každé misky přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Žloutky s cukrem a šleháme metličkou...

 
Tradiční kynutá vánočka

Ingredience: 630 g hladké mouky 130 g cukru 260 ml mléka 30 g droždí 1 vejce 120 g másla 100 g rozinek (namočených v rumu) 10 g soli kůra z 1/2 citronu Na dokončení: 80 g mandlí (plátky) vejce na potření

Postup: Z celkového množství surovin odebereme zhruba 50 g mouky, 100 ml mléka a 2 lžíce cukru. Mléko zahřejeme, aby bylo teplé, ale ne horké. Rozdrobíme do mléka všechno droždí a promícháme. Přidáme mouku,...

 
Tradiční máslový mazanec

Ingredience: 200 ml polotučného mléka 120 g cukru krupice 1 sušené droždí 500 g polohrubé mouky 50 g kandované citronové kůry 1 špetka soli          3 žloutky 1 vanilkový cukr 50 g rozinek 100 g plátků mandlí 120 g másla 1/4 kypřicího prášku s vinným kamenem  1 žloutek na potření

Postup: Do vlažného mléka přisypejte malou část cukru, malou část mouky a sušené droždí. Nechte na teplém místě vzejít.Mezitím do...

 
Tradiční vánoční cukroví

Ingredience: Suroviny jsou vypsány u jednotlivých receptů

Postup: Linecké pečivoVcelí úlkyOřechyPlněné kokoskyRaffaelo kuličkyMokka oválkyIšelské cukrovíKávová kolečka s kofilovým krémemPolomáčené banánky

 
Trdelníčky

Ingredience: 170 ml mléka 600 g hladké mouky 80 g cukru špetka soli 70 g sádla 80 g másla 4 žloutky lžíce rumu 1/2 kostky droždí na obalení rozšlehaná vejce oříšky skořicový cukr

Postup: Těsto můžeme buď vymísit ručně a nechat vykynout, nebo můžete použít stejně jako já pekárnu.Při ručním mícháni do šálku dáme část teplého mléka, droždí, trochu cukru a asi lžíci mouky, promícháme a necháme vytvořit kvásek.Do...

 
Trdelník - LvK

Ingredience: Těsto: 290 g hladké mouky 160 ml vlažného mléka 35 g másla 35 g sádla 20 g moučkového cukru 15 g čerstvého droždí 3 žloutky špetka soli Na posyp: 100 g cukru krupice 0,5 lžičky skořice 0,5 vanilkového lusku (nemusí být)

Postup: Z droždí, vlažného mléka a moučkového cukru (10 g) připravíme kvásek. Necháme vzejít, asi 15 minut. Máslo a sádlo vyšleháme do pěny společně se žloutky a zbylým cukrem...

 
Trdelník na plechu

Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 3 lžíce rumu 3 lžíce másla 3 žloutky 7 lžic cukru 450 g polohrubé mouky 35 g droždí špetka soli Na potření těsta: bílek Na posyp: 220 g nasekaných ořechů Dále: moučkový cukr na povrch po upečení

Postup: Ze všech surovin vypracujeme těsto a necháme ho vykynout.Pak znovu propracujeme a roztáhneme na plechu na pečicím papíře (třeba jako těsto na pizzu).Necháme chvíli kynout,...

 

|<   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   532   533   534   535   536   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz