Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Štola z Vysočiny (na Valašsku upečená)

Ingredience: 300 g výběrové polohrubé mouky 100 g mouky Zlatka (lze nahradit hladkou moukou) 1 kypřicí prášek do pečiva 180 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 1 tvaroh měkký v alobalu 150 g másla 50 g Hery (nebo Zlatá Haná) 2 vejce 1 špetka soli rum (dle chuti) rozinky brusinky nasekané ořechy mandle kandované ovoce sádlo kokos Na potření: máslo rum moučkový cukr

Postup: Ušleháme celá vejce s oběma cukry,...

 
Štolové obláčky

Ingredience: Těsto: 50 g sušených meruněk 100 g rozinek 70 ml rumu (nebo citronové šťávy) 150 g másla 150 g moučkového cukru 1/2 vanilkového cukru 2 vejce 250 g měkkého tvarohu 500 g hladké mouky kůra z 1 citronu (strouhaná) špetka soli 2 lžičky prášku do pečiva 100 g sekaných mandlí (nebo ořechů) 100 g kandované kůry (pomerančové) Na dohotovení: 30 g másla moučkový cukr (na obalení)

Postup: Sušené meruňky...

 
Šťouchaná buchta

Ingredience: 35 dkg polohrubé mouky 20 dkg cukru 12 dkg rozpuštěné Hery 2 vejce 2 lžíce oleje 3/4 hrnku mléka prášek do pečiva špetka soli Na polevu 18 dkg Hery 4 lžíce rumu 3 lžíce horké vody 30 dkg moučkového cukru 4 dkg kakaa

Postup: Z uvedených surovin vymícháme těsto,nalijeme do pekáče vyloženého pečícím papírem,upečeme do růžova.Do vychladlého naděláme vařečkou díry,které zalijeme skoro vychladlou...

 
Štramberské uši

Ingredience: 2 vejce 170 g cukru moučka 50 g medu 300 g hladké mouky 1/3 lžičky sody strouhaná citronová kůra 1 lžička perníkového koření tuk na vymazání plechu

Postup: Hladkou mouku promícháme se sodou. Přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout v chladu.Druhý den vyválíme co nejtenčeji a vykrajujeme větší oválné placičky.Pečeme na vymazaném plechu v předehřáté troubě na...

 
Štrúdl

Ingredience: Těsto: 250 g hladké mouky 250 g tvarohu (může být i ve vaničce) 250 g Hery špetka soli Náplň: 6 jablek mletá skořice dle chuti cukr rozinky ořechy strouhanka dle potřeby 1 vajíčko na potření

Postup: Všechny suroviny na těsto smícháme a necháme 30 minut odležet. Rozdělíme na 2 poloviny.Troubu rozehřejeme na 180 °C. Nižší plech vyložíme pečicím papírem.Jablka umyjeme, oloupeme a nastrouháme...

 
Štrúdl

Ingredience: 500 g hladké mouky 1 lžíce cukru 1 špetka soli 1 kostka ztuženého tuku 1 vejce 1 lžíce octa 2 lžíce vlažné vody Náplň: jablka cukr skořice vanilkový cukr rozinky ořechy máslo na potřeni strouhanka na podsypáni jablek

Postup: Mouku dáme na vál a nastrouháme tuk. Přidáme sůl, cukr, vejce, vodu smíchanou s octem a vypracujeme vláčné těsto. Podsypáváme moukou, dokud se nelepí na ruce. Dáme do...

 
Štrúdl

Ingredience: Těsto: 35 dkg hladké mouky 1 vejce 1 lžíce octa 6 lžic vody 1 Hera Náplň: 8 jablek skořice cukr

Postup: Oloupeme si jablka, nakrájíme na slabé plátky.Suroviny na těsto smícháme, uděláme těsto. Rozdělíme na 2 díly, vyválíme na plát silný asi 0,5 cm. Posypeme jablky asi ve 2 vrstvách tak, aby okraje zůstaly volné, aby se štrůdl dobře balil. Na jablka nasypeme přiměřeně skořice a cukru, já sypu...

 
Štrúdl (z domácího těsta)

Ingredience: Těsto (na 1 šišku): 20 dkg hladké mouky 5 dkg změklého tuku (Hera) špetka soli špetka prášku do pečiva 1 vejce voda a ocet (v poměru 1:1 množství dle potřeby) olej strouhanka Náplň : jablka cukr vanilka mletá skořice rozinky ořechy

Postup: Do misky dát mouku, peč. prášek, sůl, tuk, vejce a propracovávat těsto, přidat vodu s octem (nepřelít). Vypracvovat hladké nelepivé těsto. Udělat bochánek a...

 
Štrúdl DIA

Ingredience: 250 g hladké mouky 250 g tvarohu 250 g hery 250 g tvaroh 3 lžičky Dia cukr (4.5g)SWEET2000

Postup: Hladkou mouku, tvaroh a heru smícháme v těsto. Vyválíme a plníme druhým tvarohem, smíchaným z dia cukrem. Kupuji 4x sladší než cukr.

 
Štrúdl 2 v 1

Ingredience: 1 kg hladké mouky nebo v poměru 1:1 s moukou výběrovou 200 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 čerstvé droždí (42 g) 3 žloutky sůl 2 lžíce rumu 250 g tuku v poměru 150 g másla, 50g majonézy a 50 g sádla mléko podle potřeby Náplň: 500 g tvarohu ve vaničce 250 g tvarohu ve staniolu 250 g zakysané smetany 16% 1 vanilkový cukr 1 vajíčko cukr krupice (podle potřeby) rum na ochucení rozinky...

 
Štrúdl bez mléka

Ingredience: 3 sklenice hladké mouky 1/2 sklenice vlažné vody 1/2 sklenice oleje 2 PL octa

Postup: Z uvedených surovin uděláme těsto, které zabalíme do igelitu a necháme minimálně hodinu odpočinout v chladu.Poté rozválíme, posypeme osmaženou strouhankou, nebo piškotovými drobečky.Poklademe na hrubo strouhanými nebo krajenými jablíčky, posypeme skořicí a cukrem, sekanými ořechy a mužeme přidat i...

 
Štrúdl exotický

Ingredience: 1 balíček listového těsta (nebo oblíbené těsto na závin) 3 banány 2 pomeranče (lze nahradit mandarinkovým kompotem) 2 hrušky 2 hrsti hroznového vína (lze nahradit míchaným kompotem "Ovocný koktejl" apod.) 3 lžíce strouhanky 2 lžíce instantní kakao Granko hrst sekaných nesolených burských oříšků tuk (máslo)

Postup: Ovoce nakrájíme na malé kousky a na cedníku necháme okapat přebytečnou šťávu....

 
Štrúdl F.M.Pelcla :-)

Ingredience: 1 balíček listového těsta (400 g) trochu strouhanky 2 tvarohy 2 vanilkové cukry 1 skořicový cukr vypeckované švestky 1 vejce na pomazání

Postup: Vyválíme listové těsto, posypeme strouhankou, pomažeme oslazeným tvarohem vanil. cukrem, naklademe vypeckované švestky viz. obrázek :-)posypeme trochu skořicovým cukrem a zavineme. Závin pomažeme rozšlehaným vejcem a dáme na plech s vyloženým...

 
Štrúdl na plocho

Ingredience: 30 dkg hladké mouky 10 dkg Hery 10 dkg cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 2 vejce 2 lžíce octa 2 lžíce mléka nastrouhaná jablka skořice rozinky strouhanka olej

Postup: Mouku, cukr krupici, vanilkový cukr, prášek do pečiva smícháme, přidáme ocet, mléko, Heru a vypracujeme těsto.Rozdělíme na 2 díly.Pečící papír potřeme tukem (postříkáme olejem ve spreji) a jeden díl na něj...

 
Štrúdl podle babičky Terezy Bebarové

Ingredience: 1. těsto: 120 g másla 70 g hladké mouky 2. těsto: 140 g polohrubé mouky 50 g rozpuštěného vychladlého másla 3 lžíce mléka 1 vejce 1 špetka soli Náplň: 3 střední jablka 2 lžíce rozinek 1 lžíce strouhanky 2 lžičky mleté skořice K dokončení: 2 lžíce mléka 1 hrst nasekaných vlašských ořechů

Postup: Suroviny na 1. těsto zpracujeme, zabalíme do fólie a dáme vychladit do ledničky.Suroviny na těsto č. 2...

 
Štrúdl podle mé babičky

Ingredience: 400 g hladké mouky 1 vejce 8 lžic vlažné vody 2 lžíce octa 100 g másla (nebo Hery) 5 jablek 4 lžíce citronové šťávy mletá skořice (podle chuti) cukr (podle chuti) olej na vymazání plechu 1 vejce na potření

Postup: Mouku, vodu, ocet, Heru a vejce dáme do větší mísy. Uhněteme pevnější, hladké těsto. Podle potřeby přidáváme mouku nebo naopak vodu.Až budeme mít těsto zpracované, přiklopíme jej...

 
Štrúdl pro samotáře

Ingredience: 50 g listového těsta 1/2 jablka rozinky skořicový cukr máslo na vymazání

Postup: Listové těsto (ideálně rozválené na papíře) uřízneme, nebo ustřihneme. Škrabkou na brambory naloupeme kousky jablka a ochutíme kořeněným cukrem.Zavřeme jako kapsu. Toastovač vymažeme máslem, a rozehřejeme.Když toastovač zhasne, vložíme štrúdlíčky (kapsy), znovu zapneme a upečeme. Pokud se nám zdají moc světlé, ještě...

 
Štrúdl s karamelizovanými ořechy

Ingredience: Na těsto: 250 g hladké mouky 100 g Hery 1 vejce 2 lžíce vlažné vody 1 lžíce octa špetka soli trochu strouhanky trochu mléka na pomašlování Na náplň: jablka 130 g vlašských ořechů (celých) cukr krystal cukr moučka 50 g rozpuštěného másla skořice

Postup: Prosejeme mouku a přidáme špetku soli. Uděláme důlek a do něj dáme vajíčko, máslo, 2 lžíce vlažné vody a lžíci octa. Všechno vypracujeme rukama...

 
Štrúdl s máslovou dýní

Ingredience: Těsto: 450 g hladké mouky 1 máslo 1 vejce 2 lžíce jablečného octa 10 lžic studené vody Náplň: 1 menší máslová dýně 100 g cukru 1 dl vody celá skořice hrst rozinek 1 dl mléka 1 vejce na potírání

Postup: Postup: Nejprve připravíme náplň, která musí chladnout. Dýni oloupeme dle zvyklostí, nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, přidáme vodu, celou skořici a zasypeme cukrem. Takto necháme...

 
Štrúdl s opilými hruškami

Ingredience: 300 g hladké mouky 100 ml vlažné vody 2 lžíce oleje 50 g másla (+2 lžíce na potření těsta) 1 špetka soli 1 lžička octa Náplň: 1 kg hrušek 100 g cukru moučka šťáva z 1 citronu 50 g strouhaných ořechů 2 lžíce strouhaného kokosu 2 lžíce rumu skořice podle chuti strouhanka na zahuštění Dále: višňový džem (nebo rybízový) tuk na vymazání

Postup: Na vál prosejeme mouku, do důlku přilijeme vodu, olej,...

 

|<   522   523   524   525   526   527   528   529   530   531   532   533   534   535   536   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz