Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Žloutkové věnečky

Ingredience: Těsto: 90 g oleje 3 dcl vody sůl 5 vajec 230 g hladké mouky Krém: 800 ml mléka 2 pudinky 200 g cukru krupice 200 g másla

Postup: Postup na těsto: Vodu, olej a sůl zavaříme, zasypeme moukou a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na vařečku. Necháme vychladit. Po vychladnutí rozšleháme do směsi vajíčka. (Je dobré si vajíčka prvně rozkvedlat v nádobě). Připravenou směsí plníme...

 
Žloutkové věnečky II

Ingredience: Těsto: 1 hrnek mléka(1/4 litrový) 1 hrnek hrubé mouky(1/4 litrový) 8 dkg másla 5 vajec Krém: 1/4 l mléka 3 polévkové lžíce hrubé mouky 25 dkg másla 15 dkg práškového cukru 1 vanilkový cukr rum podle chuti

Postup: Mléko a máslo přivedeme k varu a hned vsypáváme mouku a odpalujeme těsto. Těsto necháme prochladnout a rozmícháváme v něm postupně jedno vejce po druhém.Tvoříme věnečky / na peč....

 
Žloutkové věnečky podle Mišky Kuličky

Ingredience: Těsto: 125 ml vody 125 ml mléka 125 g másla 160 g hladké mouky 250 g vajec (cca 5 ks) 1/4 lžičky soli Krém: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (vanilkový pudink prášek) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 120 g másla 250 g mascarpone Poleva: 210 g moučkového cukru 20 ml citrónové šťávy 10 ml rumu

Postup: Nejdříve připravíme žloutkový krém (já ho dělám den...

 
Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem

Ingredience: Těsto: 1/4 l vody špetka soli 100 g másla 200 g polohrubé mouky 5 vajec tuk a mouka na plech Žloutkový krém Crema pasticcera: 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g jemného krupicového cukru 45 g kukuřičného škrobu - maizena, gustin a pod. nebo hladké mouky 1 vanilkový lusk nebo lžička mleté vanilky.

Postup: Vodu se solí a máslem uvedeme do varu, vsypeme najednou všechnu mouku, promícháme...

 
Žloutkové věnečky s rumovým krémem

Ingredience: Odpalované těsto: 120 ml vody 135 g mléka 100 g másla 13 g cukru krupice 205 g hladké mouky 275 g vajec bez skořápek (vejce je třeba zvážit, asi 5 a půl kusu) 3 g soli Žloutkový creme patissiere: 500 ml mléka 80 g žloutků 125 g cukru krupice 50 g vanilkového pudinku 50 g másla 1 ks vanilkového lusku Žloutkovo-máslový krém: 500 g creme patissiere 125 g másla 30 ml rumu Poleva: 200 g...

 
Žloutkový krém

Ingredience: 6 žloutků 300ml mléka 200g cukru 6 lžic hladké mouky 250g másla

Postup: Žloutky, cukr, mouku smícháme z mlékem a vaříme jako puding. Po vychladnutí vmícháme do našlehaného másla.

 
Žloutkový krém (creme patissiere)

Ingredience: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (vanilkový pudink prášek) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 60 g másla

Postup: Do hrnce dáme mléko, rum a přivedeme k varu. Během zahřívání mléka v míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku. Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme asi hrnek horkého mléka v tenkém proudu za stálého míchání do vaječné...

 
Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.

Ingredience: 4 žloutky 200 g másla 150 g krystalu vanilkový extrakt citronová šťáva rum mleté oříšky

Postup: Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme...

 
Žmolenka se strouhankou

Ingredience: strouhanka cukr písek máslo

Postup: Jelikož mého milého pálí žáha po klasické žmolence, dělám žmolenku se strouhankou. Vezmu hluboký talíř a sypu struhanku -půl talíře a půl talíře cukru, vezmu polévkovou lžíci másla a prstama rozdělávám, patlám až je žmolenka na světě:-) je jemná a výborná...

 
Žmolenkový koláč

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/8 hery 3/4 hrnku mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 hrnky borůvek (rybíz, jiné drobné ovoce)

Postup: Z mouky, cukru a hery vypracujeme v míse žmolenku(drobenku) a jeden hrnek si odebereme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a vymícháme hladné těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zasypeme ovocem a zbylou...

 
Žravá buchta

Ingredience: 3 ks vajec 15 dkg cukru 25 dkg hladké mouky 1/4 l vlažného mléka 2 dl oleje 1 lžíce kakaa (dávám holandské) 1 vanilkový cukr (balíček) 1 prášek do pečiva 3 lžíce dobré marmelády

Postup: Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Zapneme troubu na 170...

 
Žravá roláda bez mouky

Ingredience: 5 vajec 100 g cukru krupice nebo krystalu 3 lžíce kakaa máslo na vymazání plechu a mouka na vysypání + alobal 1 šlehačka 1 lžička vanilkového cukru

Postup: Celá vejce šleháme ve šlehači společně s cukrem až do tuhé pěny (ve šlehači to trvá cca 15-20 min).Mezitím dáme vyhřát troubu na 200°C - elektrickou (nebo horkovzdušnou na 180°C). Vyložíme plech alobalem, který pomažeme rozpuštěným máslem a...

 
Žravé řezy

Ingredience: Těsto: 250 g cukru krupice 150 g hladké mouky 5 vajec 5 PL horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 1 šlehačka 2 zakysané smetany kompotované ovoce (dle chuti, jahody, mandarinky apod.) 1 želatinový ztužovač Dr.Oetker 3 lžíce moučkového cukru Želé: 1 sáček dortového želé šťáva z kompotovaného ovoce voda na dolití

Postup: Žloutky oddělíme od bílků.Z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky šleháme s cukrem...

 
Žravé řezy od Verunky

Ingredience: Těsto: 250 g cukru 150 g hladké mouky 5 vajec 5 lžic horké vody 1/2 prášku do pečiva Náplň: 1 šlehačka 2 zakysané smetany kompotové ovoce (ananas,mandarinky ..) Želé: 2 vanilkové pudinky

Postup: Žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidat mouku s práškem do pečiva a vmíchat sníh s bílků. El. trouba 180°C. Upéct a nechat vychladnout. Pak ušleháme šlehačku dotuha, osladíme. Kysané smetany smícháme...

 
Žravé řezy se smetanou a ovocem

Ingredience: Těsto: 4 vejce 120 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžička citronové kůry 120 g polohrubé mouky 1 lžička prášku do pečiva Náplň: 2 mandarinkové kompoty (po 310 g) nebo 2 jahodové kompoty (po 310 g) 200 ml smetany ke šlehání (33% tuku) 400 ml zakysané smetany 2 lžíce cukru krupice Želé: 2 sáčky vanilkového pudinku šťáva z kompotů dolitá vodou do 750 ml vody 2 lžíce...

 

|<   541   542   543   544   545   546   547   548   549   550   551   552   553   554   555  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2021 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz