Ingredience: 1 galaretka s příchuti jablka a máty 4 zelená jablka máta na dozdobení
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší kousky. Vložíme do pohárků a zalejeme vychlazenou galaretkou. Vložime do lednice a necháme ztuhnout. Dozdobíme lístky máty.
Ingredience: 150 g hladké mouky 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžíce kypřícího prášku 3 lžíce rozmrazeného špenátového protlaku 50 ml mléka 1 lžíce slunečnicového oleje špetka soli Krém: 250 g mascarpone 200 g smetany ke šlehání 1 lžíce moučkového cukru volitelné dle chuti- hrst nasekaných ořechů, mandle, kokos, sušené ovoce, kandovaná kůra apod.
Postup: Předehřejeme troubu na 180° C....
Ingredience: mražené jahody (jednu celou na zdobení) 1 smetanový pudink 1/2 l mléka 3 lžíce cukru (jemný krystal) 2 vanilkové cukry kousky čokolády (byla oříšková) 1 smetanu 33%
Postup: Na začátku si uvaříme z půl litru mléka uvaříme pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.Jahody necháme mírně povolit, přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem rozmixujeme.Pak vyšleháme...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 žloutek 70 g tuku (máslo) 30 g droždí špetka soli Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 100 g cukru 2 žloutky Jablková náplň: 500 g jablek rozinky 100 g perníku na strouhání 1 lžíce cukru trochu skořice 2 bílky a moučkový cukr na sníh
Postup: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě...
Ingredience: vodní červený meloun citronová zmrzlina cukr čerstvá máta
Postup: První varianta: Meloun nakrájíme na plátky, odstranime pecičky, nakrájíme na drobné kostky, opatrně promícháme s cukrem a vložíme pokud možno v jedné vrstvě do krabice vhodné do mrazničky, uzavřeme a dáme na cca dvě hodiny zmrazit.Zmrazené melounové kostky dáme do pohárů, přidáme zmrzlinu a ozdobíme mátou.Druhá varianta: Meloun...
Ingredience: 200 g ovoce (jahody, borůvky, maliny, rybíz ) 1 vanilkový cukr 100 ml šlehačky 100 ml bílého jogurtu 2 polévkové lžíce cukru
Postup: Do šlehačky vmíchejte vanilkový cukr a ušlehejte ji. V míse rozmixujte ovoce, cukr a jogurt. Obě směsi smíchejte, vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrznout.
Ingredience: 3 vajíčka dortové oplatky 4 polévkové lžíce práškového cukru 1 vanilka 2 šlehačky
Postup: Vajíčka vymícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku. Dáme mezi oplatky, zabalíme do alobalu a dáme zamrazit.
Ingredience: 100 g kapučína 200 ml vody 50 g cukru 300 g jogurtu krabička smetany
Postup: Kapučíno zalijeme horkou vodou, vmícháme cukr a necháme zchládnout. Pak přidáme ostatní suroviny a rozmixujeme. Dáme zmrazit do strojku.
Ingredience: 150 g kondenzovaného slazeného mléka 3 lžíce Granka 3 lžíce mléka
Postup: Vše smícháme a zamrazíme.
Ingredience: 250 g jahod 3 polévkové lžíce cukru moučka (nebo med) 300 ml nízkotučného jogurtu 1 šlehačka v prášku (může být i čerstvá) 200 ml mléka
Postup: Jahody rozmačkáme vidličkou.Přidáme cukr a jogurt a lehce vmícháme našlehanou smetanu.Hotovou směs dáme zamrazit.
Ingredience: 1 smetana ke šlehání 5 lžic Salka (slazené kondenzované mléko) 50 g čokolády (Milka)
Postup: Smetanu ušleháme a když je tuhá, postupně přilijeme Salko.Čokoládu Milka rozpustíme (nejlépe v mikrovlnce) a trochu vychladlou ji postupně přimícháme ke šlehačce.Nalijeme do vhodné nádoby, dáme do mrazáku a asi za hodinu ji lžící promícháme. Po další hodině ji ještě jednou promícháme, aby se nevytvořily...
Ingredience: 300 ml mléka 2-3 čajové lžičky perníkového koření 1,5 polévkové lžíce moučkového cukru 1 žloutek
Postup: Žloutek s cukrem v misce utřeme do krému. Přidáme perníkové koření a mléko. Pečlivě promícháme. Z misky přelijeme do hrnce a při nejvyšším žáru rychle mícháme. Vytvoří se nám pěna. Po sedmi minutách stálého míchání přelijeme do čisté misky a necháme vychladnout. Poté dáme do mrazáku a necháme...
Ingredience: 5 žloutků 100 g krupicového cukru 420 ml smetany 33% 180 ml plnotučného mléka 1/4 KL soli 2 KL vanilkového extraktu 1 balení sušenek Oreo (154 g), 14 - 15 sušenek
Postup: 1. V větší míse smícháme žloutky se 1/4 hrnku (50 g) cukru, dokud se cukr nerozpustí. 2. Ve středně velkém hrnci rozšleháme zbývající cukr, smetanu, mléko a sůl. Dáme na plotnu a na mírném ohni zahřejeme, dokud nezačne stoupat...
Ingredience: 2 jogurty Stracciatella 1 šlehačka bez cukru Dr.Oetker můžeme přidat čokoládu na kousíčky nakrájenou
Postup: Šlehačku ušlehat podle návodu na obale a jemně vmíchat do jogurtu. Dát vychladit do lednice a nechat asi 25 minut šlehat v zmrzlinovači.
Ingredience: Banánová: 2 zmrzlé banány Čokoládová: 2 zmrzlé banány 2 lžíce kakaa Jahodová: vrchovatý hrnek zmrzlých jahod 2 lžíce agáve Zdobení: čokoláda kakaové boby ovoce datle
Postup: Zmrzlé banány můžete vložit do mrazáku jak ve slupce, tak oloupané a nakrájené. Ty ve slupce se sice hůře po zmrznutí loupou, ale zato dostanete krémovější zmrzlinu. Ale není to až tak velký rozdíl.Zmrzlé banánové kousky...
Ingredience: 2 bílky 125 g cukru krupice 5 kopečků ovocné jogurtové zmrzliny nebo jiné - méně sladké šlehačka ovoce ovocný topping máta nebo meduňka i jiné - vše dle své fantazie.
Postup: Na pečící plech dáme teflonovou fólii, okraj sklenice o průměru zhruba 8,5 cm vložíme do mouky a pak malinko ťukneme na plech - uděláme si obrysy koleček. Není to ale nutné. Kdo nemá folii, použije papír na pečení. Může se...
Ingredience: 450 g smetany ke šlehání 360 g citronového krému Lemon curd 50 g moučkového cukru
Postup: Smetana a citronový krém by měly být vychlazené.Všechny suroviny smícháme v hladký krém, bez hrudek.Zapneme zmrzlinovač, nalijeme do něj směs a necháme 35 - 45 minut míchat.Hotovou zmrzlinu přemístíme do uzaviratelné nádoby a dáme ji ztuhnout do mrazáku.
Ingredience: 750 ml červeného vína 1 ks celé skořice 4 žloutky 150 g cukru 300 ml smetany na šlehání 250 ml plnotučného mléka
Postup: Víno se skořicí dáme vařit a necháme ho zredukovat až na 125 ml. Necháme vystydnout a pak ho dáme vychladit do lednice.Smetanu s mlékem dáme zahřát.Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny.Horkou směs smetany a mléka přiléváme slabým pramínkem za stálého šlehání do žloutkové...
Ingredience: 2 banány asi 3 hrsti mražených jahod 1 lžíce medu 2 lžíce bílého rumu (pro děti vynecháme) 120 ml kokosového mléka
Postup: Oloupané banány nakrájíme na plátky, vložíme do mrazničky a necháme zmrazit.Do mixéru nandáme mražené jahody, mražené plátky banánů, med, rum i kokosové mléko a vše rozmixujeme dohladka. Hotovou zmrzlinu můžeme ihned podávat. Chceme-li mít zmrzlinu více ztuhlou, přendáme...
Ingredience: 1 a 1/2 šálku (šálek = 225 ml) lískových oříšků 6 žloutků 1 a 1/2 šálku cukru 1 l smetany na vaření nebo tekuté smetany do kávy 2 lžíce oříškového nebo vanilkového likéru 2 šálky smetany ke šlehání 1 citron
Postup: Oříšky nasypte na plech, dejte do trouby vyhřáté na střední teplotu a asi 5 minut pražte (pozor, nepřipálit), pak rychle vysypte na utěrku a setřete z nich slupku. Nasekejte...
|< 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2023 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz