Ingredience: 200-250 g moučkového cukru 300 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 2 lžíce kvalitního kakaa 200 ml oleje 2 vejce 500 ml zakysané smetany nebo 250 ml mléka + 250 zakysané smetany, nebo kefír Navrch: čokoláda na vaření 50 ml oleje 50 g cukru 1 šlehačka 33%
Postup: Do mísy dáme moučkový cukr, kakao a přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva-promícháme a pak dáme vejce, olej a zakysané smetany...
Ingredience: Těsto: 1 máslo 1 zakysaná smetana 2 žloutky 250 g hladké mouky Náplň: 3 bílky 150 g pískového cukru citronová šťáva trocha vody
Postup: Z ingrediencí zaděláme těsto, necháme asi 2 hodiny v ledničce odpočinout v mikrotenovém sáčku.Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Trubičky si před prvním „návinem“ pomažeme tukem. Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní...
Ingredience: 1/4 mléka 1 žloutek 1/2 balíčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí 2 lžíce moučkového cukru piškoty marmeláda mléko (na zalití piškotů) vypeckované kompotované meruňky nebo jiného ovoce
Postup: V části studeného mléka rozmícháme žloutek a pudinkový prášek, vlijeme do připraveného horkého mléka, přivedeme k varu a za stálého míchání povaříme. Přidáme cukr a krém vychladíme, ale aby neztuhl...
Ingredience: Těsto: 3 hrnky polohrubé mouky 2 hrnky krystalového cukru 2 hrnky kefíru nebo podmáslí 2 vejce 1 lžička sody 100 ml oleje 2 lžíce kakaa olej na vymazání hrubá mouka na vysypání Poleva: 8 lžic moučkového cukru 2 lžíce kakaa 2 lžíce másla 4-5 lžic horké vody Na ozdobu: cukrářské zdobení
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou.Všechny suroviny na těsto...
Ingredience: Těsto: 450 g hladké mouky 180 g moučkového cukru 180 g másla 1 vejce 1,5 lžičky jedlé sody 3 vrchovaté lžíce medu 4 lžíce smetany 1 lžička kakaa Krém: 1 Salko karamelové (397 g) 70 g umletých vlašských ořechů 200 g másla Sirup: 4,5 lžíce cukru krystal 150 ml převařené vody 75 ml rumu Dále: 50 g ořechů na posypání
Postup: Pokud nemáte karamelové Salko, použijte běžné Salko (slazené kondenzované...
Ingredience: 500 g hladké mouky 50 g cukru krupice 75 g másla 250 ml vlažného mléka 40 g čerstvého droždí 1/2 lžičky soli 1 vejce 20 g másla na potření těsta citronová kůra Na zdobení: 400 ml mléka 1 mandlový pudink (nebo vanilkový) 1 vanilkový cukr meruňky (nebo švestky)
Postup: Hladkou mouku prosejeme do mísy a osolíme.Rozdrobíme na ní droždí, zalijeme vlahým mlékem a necháme droždí vzejít.Pak přidáme...
Ingredience: 500 g hladké mouky 40 g kvasnic 50 g cukru krystal 250 ml vlažného mléka 75 g změklého másla špetka soli 1 celé vejce citronová kůra Náplň: 400 ml mléka 1 vanilkový pudink 2 lžíce cukru krystal švestky jahody trochu rozpuštěného másla na potření
Postup: Suroviny vložíme do pekárny a necháme zpracovat těsto, stačí nechat kynout 45 minut. Mezitím si uvaříme náplň z mléka, pudinku a cukru (...
Ingredience: Těsto: 400 g hladké mouky 50 g rozpuštěného másla 100 g cukru 25 g droždí 3/4 šálku teplého mléka 1 vejce Tvarohová náplň: 400 g tvarohu 1 vanilkový cukr 2-3 lžíce cukru 1 žloutek rozinky marmeláda Drobenka: 140 g polohrubé mouky 100 g másla 100 g cukru krupice
Postup: Do misky nasypeme mouku, ve které uděláme důlek a dáme do něj droždí. Posypeme lžičkou cukru a zalijeme teplým mlékem. Necháme...
Ingredience: 100 g čokolády na vaření 100 g nějaké kvalitní a dobré hořké čokolády 100 g másla kousek másla na vymazání formiček 2 lžíce mletých mandlí trochu mletých mandlí na vysypání formiček 2 žloutky 2 celá vejce 4 lžíce hnědého cukru 4 lžíce dobrého likéru (měla jsem Amaretto, může být i rum) moučkový cukr na poprášení podle chuti
Postup: Troubu předehřejeme na 230°C. Formičky na suflé nebo jiné...
Ingredience: jablka piškoty mléko cukr ořechy máslo
Postup: v mléce se svaří cukr, přidají se rozemleté ořechy a piškoty, vytvoří se hustší nádivka, kterou naplníme vydlabaná jablka a klademe na vymaštěný pekáč (máslem) zapečeme v troubě, zapečená jablka před podáním můžeme nazdobit šlehačkou
Ingredience: 4 jablka rybízový džem (može byť aj iný) 1 vanilkový cukr 1 skořicový cukr pár rozinek mandle 2 dcl pomerančového džusu 10 dg másla
Postup: Jablká umyjeme a rozkrojíme na polovicu.Vyberieme z nich jadrovníky.Jamky ,ktoré nám vzniknú posypeme škoricovým cukrom a dáme po lyžičke džemu.Posypeme posekanými mandľami zmiešanými s hrozienkami.a nakoniec celé jablká posypeme vanilkovým cukrom.Uložíme do...
Ingredience: 1 hrnek rýže lepivé 1 plechovka kokosového mléka třtinový cukr podle chuti 2 ks manga 3 bílky trochu limetkové šťávy lžička cukru
Postup: Rýži propláchneme a dáme uvařit do vody, až je skoro měkká a voda vyvařená, přilijeme kokosové mléko, přidáme cukr a promícháme. Necháme ještě chvilku až se vše spojí a rýže je měkká. Do zapékací misky dáme vrstvu rýži a na ni přidáme na kostky pokrájené...
Ingredience: Palačinky: 80 g hladké mouky 1 PL kakaa 1 PL cukru 2 vejce 175 ml mléka 2 PL rumu 2 PL rozpuštěného másla Krém: 180 ml zakysané smetany 200 g hořké čokolády 3 vejce 4 PL cukru Na ozdobu: šlehačka ovoce rozinky v rumu
Postup: Mouku smícháme s kakaem a cukrem. Přidáme vejce, mléko, rum a rozmícháme v hladké těsto. Přidáme máslo, promícháme, přikryjeme fólií a necháme 30 minut...
Ingredience: 1 ks velké hrušky 250 ml bílého vína necelá kávová lžička mleté skořice 3 ks hřebíčku 1-2 lžíce medu zavařenina sýr
Postup: Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce. Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4 minuty, nesmí se rozvařit. Vyjmeme a do otvoru po jadřinci navrstvíme zavařeninu a poklademe...
Ingredience: 4 hrušky 40 g rozinek 50 g ořechů (sekaných mandlí) 40 g másla 2 lžíce medu sklenička bílého vína skořice rybízová marmeláda
Postup: hrušky rozkrojíme, zbavíme jádřinců a naplníme směsí rozemletých rozinek, ořechů, skořice a medu (rozinky mohou být i celé). vložíme do pekáčku vymazaného máslem, polejeme vínem a pečeme přikryté alobalem do měkka. Šťávu z výpeku smícháme s rybízovou...
Ingredience: jablka čokoláda lístkové těsto vajíčko
Postup: Jablka oloupeme a zbavíme jádřince. Do otvoru vložíme čokoládu. Lístkové těsto vyválíme a nakrájíme na pruhy 1-2 cm široké. Jablko omotáváme pruhem těsta od spodu nahoru. Vykrojíme lístky a můžeme použít stopku z jablka na ozdobu. Hotové potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pěčeme ve vyhřáté troubě do růžova.
Ingredience: 2 hrnky drobného ovoce (maliny, rybíz, ostružiny...) 3 lžíce rozinek šťáva z ½ citronu Posypka: 1/3 hrnku kokosu 2 lžíce másla 3 lžíce krystalového cukru Dále: jogurt máslo a kokos na vymazání
Postup: Z prísad urobíme posýpku.Ovocie zmiešame s hrozienkami a šťavou.Zapekacie mištičky vymažeme maslom a vysypeme kokosom. Dáme do nich ovocie. Posypeme posýpkou.Dáme na plech a v rúre na 170°C...
Ingredience: Na žmolenku : 100 g hrubé mouky 1/2 lžičky prášku do pečiva 50 g studeného másla - pokrájeného na kostičky 3 polévkové lžíce cukru (suprový je třtinový) Na náplň do malé zapékací mističky, nebo hrnečku (asi 130ml): 50 g mražené ovoce - letní směs 1/2 čajová lžička kukuřičného škrobu 1,5 čajové lžičky vanilkového cukru 30 g zmrazené drobenky
Postup: V misce smícháme mouku s práškem do pečiva,...
Ingredience: 2 velké tlusté měkké hrušky 250 g tvarohu hrst pekanových ořechů 5 lžic třtinového cukru (klidně dejte víc) 6 lžic ovesných vloček
Postup: Hrušky jsem omyla a rozkrojila na půl. Každou polovinu jsem opatrně pomocí lžíce vydlabala.Tvaroh jsem smíchala s cukrem, ovesnými vločkami a podrcenými pekanovými ořechy.Hrušky jsem naplnila směsí a zapékala v troubě při 200°C v programu horký vzduch...
Ingredience: 1 celý ananas 2 lžíce karamelového topingu 1 limetku skořici
Postup: Ananas okrájíme a nakrájíme na kolečka. V misce smícháme šťávu z limetky s karamelovým topingem. Kolečka ananasu dáme do zapékací misky, posypeme skořicí a polijeme šťávou s topingem. Pečeme, dokud ananas nezměkne a nerozvoní se (cca 15 minut). Ještě horký ananas dáme na talířek a nazdobíme zakysanou smetanou a vlašskými...
|< 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 >|
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz