Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

Žloutkové řezy

Ingredience: 5 vaječných bílků 21 dkg cukru 21 dkg másla 15 dkg mletých oříšků 15 dkg hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva 1 žíce kakaa Na polevu: 25 dkg moučkového cukru 5 žloutků

Postup: Máslo třeme s 21 dkg cukru, z bílků vyšleháme sníh přidáme k máslu, vmícháme ořechy, mouku, pr.do pečiva, kakao a těsto nalijeme na plech vymazaný a vysypaný třeba strouhankou a.upečeme. Polevu třeme - 25dkg cukr...

 
Žloutkové řezy bez vajec

Ingredience: 1 balíček listového těsta (2 těsta v balení) Krém: 2 vanilkové pudinky 1/2 l mléka vanilkový cukr 250 g másla 1-2 lžíce rumu (možno vynechat) Poleva: 200 g cukru moučka šťáva z půlky citrónu horká voda (dle potřeby) Dále: meruňková marmeláda

Postup: Dva plechy vyložíme pečicím papírem.Těsto rozválíme na dvě placky, které přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a každou zvlášť pečeme v troubě...

 
Žloutkové řezy I.

Ingredience: 2 balení listového těsta Krém: 30 g Solamylu 250 ml mléka 2 žloutky 150 g krystalového cukru 2 balíčky vanilkového cukru 250 g másla Poleva: 100-120 g cukru moučka 3 lžíce citronové šťávy

Postup: Jedno listové těsto rozválíme nejlépe na pečicím papíru, rozválené přeneseme na plech, poté stejným způsobem vyválíme druhé těsto a obojí dáme do trouby péct 10-15 minut na 220 °C.Až se těsto upeče a...

 
Žloutkové řezy z listového těsta s dia sladidlem a dia marmeládou

Ingredience: 1 balíček listového těsta 1/2 balíčku kokosového pudinku 1/2 balíčku vanilkového pudinku 400 ml sladké smetany 1 PL rumové tresti Dia džem na pomazání (neni nutný) 2-3 žloutky 5 ks sacharinu

Postup: Těsto rozválíme na pomoučněném vále a dáme péci do vyhřáté trouby na velký plech, vypláchlý vodou. Jakmile je plát do zlata upečený, tak ho vyndáme z trouby a pokrájíme ho na větší řezy. Mezitím...

 
Žloutkové řezy z listového těsta s polevou

Ingredience: 2 vanilkové pudinky 750 ml mléka 4 lžíce cukru krupice 3 smetany ke šlehání 2 sáčky ztužovače šlehačky 1 mléčná čokoláda 1 hořká čokoláda 2 pláty listového těsta vejce na potření

Postup: Nejdříve uvaříme pudinky dle návodu a necháme vychladnout. Troubu vyhřejeme na 200 °C.Dva plechy vyložíme papírem na pečení, rozložíme na ně listové těsto a potřeme ho rozšlehaným vejcem.Vložíme do vyhřáté...

 
Žloutkové věnečky

Ingredience: Těsto 300 g vody 150 g Hery 160 g hladké mouky 4 celá vejce 1 lžička prášku do pečiva Krém 750 ml mléka 3 žloutky 150 g práškového cukru 150 g hrubé mouky kousek másla rum (podle chuti)

Postup: Ve vodě rozpustíme tuk - nesmí vařit a vsypeme mouku. Rychle mícháme, aby nevznikly pucky.Do ještě vlažného těsta vmícháme jedno vajíčko po druhém, přisypeme prášek do pečiva - nemusí být ani celá...

 
Žloutkové věnečky

Ingredience: Těsto: 90 g oleje 300 ml vody sůl 5 vajec 230 g hladké mouky Krém: 800 ml mléka 2 pudinky 200 g cukru krupice 200 g másla

Postup: Postup na těsto: Vodu, olej a sůl zavaříme, zasypeme moukou a mícháme tak dlouho, dokud se směs nepřestane lepit na vařečku. Necháme vychladit.Po vychladnutí zašleháme do směsi vajíčka (je dobré si vajíčka prvně rozkvedlat v nádobě).Připravenou směsí plníme cukrářský...

 
Žloutkové věnečky dle p. Romana Vaňka

Ingredience: Na těsto : 300 ml vody 125 ml oleje (slunečnicový) 250 g hladké mouky 7 vajec 1 špetka soli Na žloutkový krém: 1 l mléka 200 g cukru krupice 250 g másla 150 g vanilkového pudinku (4 x 37g sáček) 4 žloutky Na polevu: 1 kg fondánu 50 ml vody

Postup: Postup na těsto: Sůl, vodu a olej dáme vařit do hrnce. Jakmile se voda začne vařit, přisypeme hladkou mouku a mícháme vařečkou tak dlouho, až hmota...

 
Žloutkové věnečky II

Ingredience: Těsto: 250 ml mléka 250 ml hrubé mouky 80 g másla 5 vajec Krém: 250 ml mléka 3 lžíce hrubé mouky 250 g másla 150 g práškového cukru 1 vanilkový cukr rum (podle chuti)

Postup: Mléko a máslo přivedeme k varu a hned vsypáváme mouku a odpalujeme těsto. Těsto necháme prochladnout a rozmícháváme v něm postupně jedno vejce po druhém.Hotové těsto naplníme do cukrářského pytlíku a na pečicí papír nebo...

 
Žloutkové věnečky podle Josefa Maršálka

Ingredience: Na odpalované těsto: 100 g vody 100 g mléka 80 g másla 10 g cukru krupice 3 g soli 160 g hladké mouky 230 g vajec Na žloutkový krém: 480 g mléka 80 g žloutků 125 g cukru krupice 50 g vanilkového pudinku 50 g másla 40 g rumu 1 vanilkový lusk Na citronovou polevu: 200 g cukru moučka 30-40 g citronové šťávy 10 g medu pár kapek oleje

Postup: Do hrnce si nejprve odvážíme vodu, mléko, máslo, sůl a...

 
Žloutkové věnečky podle Mišky Kuličky

Ingredience: Těsto: 125 ml vody 125 ml mléka 125 g másla 160 g hladké mouky 250 g vajec (cca 5 ks) 1/4 lžičky soli Krém: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (nebo vanilkového pudinku) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 120 g másla 250 g mascarpone Poleva: 210 g moučkového cukru 20 ml citronové šťávy 10 ml rumu

Postup: Pro přípravu krému nalijeme do hrnce mléko a rum a...

 
Žloutkové věnečky s italským žloutkovým krémem

Ingredience: Těsto: 250 ml vody 1 špetka soli 100 g másla 200 g polohrubé mouky 5 vajec tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plech Žloutkový krém Crema pasticcera: 6 žloutků 400 ml mléka 100 ml smetany 140 g jemného krupicového cukru 45 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin apod. nebo hladké mouky) 1 vanilkový lusk (nebo lžička mleté vanilky)

Postup: Vodu se solí a máslem uvedeme do varu. Vsypeme...

 
Žloutkové věnečky s rumovým krémem

Ingredience: Odpalované těsto: 120 ml vody 135 g mléka 100 g másla 13 g cukru krupice 205 g hladké mouky 275 g vajec bez skořápek (vejce je třeba zvážit, je to asi 5 a 1/2 kusu) 3 g soli Žloutkový creme patissiere: 500 ml mléka 80 g žloutků 125 g cukru krupice 50 g vanilkového pudinku 50 g másla 1 vanilkový lusk Žloutkovo-máslový krém: 500 g creme patissiere 125 g másla 30 ml rumu Poleva: 200 g...

 
Žloutkový krém

Ingredience: 6 žloutků 300 ml mléka 200 g cukru 6 lžic hladké mouky 250 g másla

Postup: Žloutky, cukr a mouku smícháme s mlékem. Máslo necháme změknout.Připravenou směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1-2 minuty. Poté necháme vychladnout.Po vychladnutí přidáme máslo a vyšleháme do krémové konzistence.

 
Žloutkový krém (creme patissiere)

Ingredience: 480 ml mléka 20 ml rumu 80 g cukru 40 g kukuřičného škrobu (vanilkového pudinku v prášku) 120 g žloutků (cca 6-7 ks) 5 g vanilkové pasty 60 g másla

Postup: Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Těsně před vzkypěním přidáme rum. Během zahřívání mléka v druhé míse rozmícháme cukr, žloutky, kukuřičný škrob a vanilku.Jakmile mléko začne bublat, pomalu nalijeme zhruba hrnek horkého mléka v...

 
Žloutkový krém pomocí mikrovlnky, na plněni rolád, dortů a pod.

Ingredience: 4 žloutky 200 g másla 150 g krystalu vanilkový extrakt citronová šťáva rum mleté oříšky

Postup: Žloutky vložíme do mísy, která se může dát do mikrovlnky. Nasypeme k nim krystalový cukr a šleháme ručním šlehačem minimálně 5 minut. Vyšlehané žloutky vložíme na 1 minutu na plný výkon do mikrovlnky.Po vytažení z mikrovlnky, žloutky šleháním zchladíme (pokud to chceme rychle, tak mísu ponoříme...

 
Žloutkový krém s borůvkami

Ingredience: 3 žloutky 2 lžíce cukru 250 ml smetany 33% borůvky

Postup: Žloutky šleháme s cukrem ve vodní lázni do zhoustnutí, přilijeme smetanu a šleháme dál. Nádoba ve vodní lázni se nesmí dotýkat vody, žloutky by se uvařily!Krém musí být hustý. Nalijeme ho do skleniček a necháme vystydnout, pak vychladíme v lednici.Hotový a vychladlý krém posypeme borůvkami.

 
Žmolenka se strouhankou

Ingredience: strouhanka cukr písek máslo

Postup: Jelikož mého milého pálí žáha po klasické žmolence, dělám žmolenku se strouhankou. Vezmu hluboký talíř a sypu struhanku -půl talíře a půl talíře cukru, vezmu polévkovou lžíci másla a prstama rozdělávám, patlám až je žmolenka na světě:-) je jemná a výborná...

 
Žmolenkový koláč

Ingredience: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru 1/8 hery 3/4 hrnku mléka 2 vejce 1 prášek do pečiva 2 hrnky borůvek (rybíz, jiné drobné ovoce)

Postup: Z mouky, cukru a hery vypracujeme v míse žmolenku(drobenku) a jeden hrnek si odebereme stranou. Do zbytku přidáme mléko, vejce a prášek do pečiva a vymícháme hladné těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, zasypeme ovocem a zbylou...

 
Žravá buchta

Ingredience: 3 ks vajec 15 dkg cukru 25 dkg hladké mouky 1/4 l vlažného mléka 2 dl oleje 1 lžíce kakaa (dávám holandské) 1 vanilkový cukr (balíček) 1 prášek do pečiva 3 lžíce dobré marmelády

Postup: Cukr s vejci šleháme do pěny. Pomalu přidáváme olej, mléko, mouku, kakao, vanilku, marmeládu a nakonec prášek do pečiva. Všechny ingredience by měly mít stejnou pokojovou teplotu.Zapneme troubu na 170...

 

|<   585   586   587   588   589   590   591   592   593   594   595   596   597   598   599  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz