Ingredience: dortové želé nebo galaretka libovolné příchuti ovocná šťáva cukr dle chuti
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na sáčku, použijeme však pouze 300 ml vody. Nemáme-li galaretku, můžeme použít dortové želé. To opět připravíme dle návodu na šáčku, ideálně v ovocné šťávě (bývá bez chuti) a dosladíme dle chuti. Připravenou galaretku/želé pomocí lžičky naléváme do malých, ideálně silikonových...
Ingredience: 140 g cukru krupice 6 vajec 100 g polohrubé mouky 1 sklenice marmelády 250 g ovoce 1 cukrářské želé máslo mouka na plech
Postup: 1. Nejdříve z cukru, vajec a mouky připravíme piškotové těsto. Oddělíme žloutky a bílky. Žloutky ušleháme s cukrem, postupně přidáme mouku a nakonec zamícháme sníh z bílků. 2. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a v troubě je upečeme. 3. Necháme...
Ingredience: 2 ovocné želatiny 750 ml vody jahody mandarinky několik jablek šlehačka ve spreji 2-3 lžičky cukru nanukáč 1 perník
Postup: Připravíme si želatinu a mezitím dáme do poháru ovoce, které nakrájáme na drobné kousky.Zalejeme želatinou a necháme chvíli ztuhnout. Dvakrát opakujeme, poté dáme nanukáč a na něj šlehačku.
Ingredience: 500 ml ovocného džusu 15-17 g práškové želatiny zhruba 400-500 g hroznového vína 60 g vlašských ořechů 1/3 lžičky oleje na vymazání formiček
Postup: Z odměřené tekutiny si odebereme zhruba 200 ml, rozšleháme v ní želatinu a necháme ji asi 10 minut nabobtnat. Pak za stálého míchání metličkou zahříváme až do rozpuštění želatiny. Teplota nesmí být moc vysoká, zhruba do 55 °C, maximálně 60°C, při...
Ingredience: 250 ml Lambrusca (italské perlivé červené víno) sáček dortového želé 2 lžíce třtinového cukru miska lesních jahod zakysaná smetana
Postup: Dortové želé smícháme se dvěma lžicemi cukru a s vínem přivedeme k varu, povaříme cca minutu - musí se stále míchat, je to stejné, jako když vaříte želé na dort. Skleničky naplníme částí jahod, lehce schladlé želé na ně nalejeme, zamícháme a necháme důkladně...
Ingredience: kiwi banány dětské piškoty 500 g netučného tvarohu 15 dkg cukru moučka nebo jemné krupice 1 vanilkový cukr 1 smetana ke šlehání 1 ztužovač čerstvé ovoce nebo kompot rum 1 sáček želatiny
Postup: Želatinu necháme nabobtnat v 80 ml studené vody, přivedeme ji k bodu varu, ale pozor! nesmí se vařit. Ušleháme smetanu se ztužovačem, pak umícháme tvaroh s cukrem a rumem, do této hmoty dáme šlehačku a...
Ingredience: Těsto: 150 g másla 4 žloutky 4 PL cukr krystal 30 g čerstvého droždí 250 ml mléka 300 g hladké mouky špetka soli kůra z citronu Dále: meruňkový džem Sníh: 4 bílky 150 - 200 g cukr krystal špetka soli
Postup: Z mlieka odoberieme 100 ml, ohrejeme, rozpustíme 1 PL cukru a droždie. Necháme v teple stáť cca 15 -20 minút.Maslo, 3 PL cukru a žĺtky vymiešame, postupne pridáme kvások, múku, zvyšné...
Ingredience: Cesto: 200 g polohrubé mouky 200 g hladké mouky 200 g másla 1 vejce 120 ml mléka 1 pl krystalového cukru 30 g čerstvého droždí špetka soli Plnka 300 g merunkové marmelády (alebo višňového džemu) 300 g mletých orechů 250 g práškového cukru Poleva: 200 g hořké čokolády 100 g práškového cukru 100 ml šlehačky (šľahačkovú smotanu môžeme nahradiť kúskom masla vo veľkosti orecha a takým...
Ingredience: Těsto: 450 g polohrubé mouky 300 g másla 2 lžíce moučkového cukru 20 g droždí 0,5 prášku do pečiva 3 lžíce mléka 1 vejce 1 žloutek Dále: rybízový džem 150 g mletých ořechů 150 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr čokoládová poleva
Postup: Ořechy v míse smícháme se 150 g moučkového cukru a vanilkovým cukrem.Na válu smícháme mouku, máslo, 2 lžíce cukru, prášek do pečiva, rozdrobené droždí, vejce,...
Ingredience: Světlé těsto na 2 pláty: 10 vajec 12 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 8 zarovnaných lžic hrubé mouky 1/2 prášku do pečiva Tmavé těsto: 5 vajec 6 lžic moučkového cukru 2 lžíce vody 100 g hrubé mouky 25 g kakaa 1/2 prášku do pečiva Náplň: 2 dl mléka 300 g krystalového cukru 2 vanilkové cukry 300 g mletých vlašských ořechů 375 g másla 2 dl rybízových povidel trošku čokoládové polevy na...
Ingredience: 250 g hladké mouky 125 g másla rozehřátého 1 lžíce moučkového cukru 1 špetka soli 100 ml vlažné vody 2 žloutky 1 lžíce octa 6 g droždí Dále: náplně (dle chuti)
Postup: Do mísy dáme všechny suroviny, rukou promícháme, aby se těsto trochu spojilo a pak ho dáme na pracovní desku, kde ho dobře propracujeme-prohněteme. Pokud by se těsto lepilo, přidejte mouku. Zabalíme do potravinářské folie a...
Ingredience: 3 hrnky polohrubé mouky 3/4 hrnku cukru 1 vanilkový cukr 1/2 hrnku oleje 1 vejce 2 hrnky podmáslí 3 lžíce kakaa 1 kypřicí prášek do pečiva 2 lžíce strouhaného kokosu 4 jablka (nebo hrušky) skořice
Postup: Troubu předehřejeme na 170 °C.Dvě jablka nebo hrušky oloupeme a nahrubo nasekáme nebo nastrouháme. Další dvě jablka nebo hrušky necháme prozatím stranou.Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa,...
Ingredience: 500 g hladké mouky 200 ml mléka 100 g cukru 80 g rozpuštěného vlahého másla špetka soli 20 g droždí Krusta: 125 g hladké rýžové mouky (seženete ve zdravé výživě) 125 ml vody 2 lžíce cukru 2 lžíce oleje 1 sáček sušeného droždí
Postup: Zpracujeme těsto (pomohla mi pekárna, ale lze i klasicky = kvásek, máslo, zapracovat mouku se solí) a necháme vykynout. Z vykynutého těsta vytvoříme 10-12 bulek,...
Ingredience: 2 vejce 2 lžíce třtinového cukru 2 lžíce kokosu 2 lžíce ořechů 2 lžíce mandlí 2 lžíce rozinek 2 lžíce mléka 1 lžička skořice 1 lžička jedlé sody 1 jogurt - 500 g 200 g žitné mouky
Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáváme ostatní ingredience. Vznikne nám hutnější těsto. Menší hluboký plech vymažeme olejem a vysypeme mletými ořechy. Těsto nalijeme na plech a pečeme v...
Ingredience: Těsto: 2 hrnky žitné tmavé chlebové mouky 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky (nebo pšeničné chlebové) 1 hrnek tmavého třtinového cukru 1 čokoládový pudinkový prášek 3 pl kakaa 1 vanilkový cukr 1 kl perníkového koření 1 kypřící prášek do perníku 1 kl skořice 1 hrnek oleje 1 hrnek mléka 2 vejce 3 pl švestkových povidel Do hotového těsta: 1 hořká čokoláda (100 g) nebo čokoláda...
Ingredience: 250 g žitné mouky 1 balíček prášku do pečiva 80 g třtinového cukru 100 ml oleje 150 g bílého jogurtu 3 vejce kandované ovoce (nebo rozinky, sušené ovoce, ořechy,....) případně ještě čokoláda na polití
Postup: V jedné míse smícháme mouku s práškem do pečiva, v druhé míse vyšleháme vajíčka s cukrem. Poté smícháme dohromady a přidáme ostatní ingredience. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C...
Ingredience: dortová forma 100 g žitné celozrnné mouky 50 g bílého jogurtu 1 vejce 1 lžíce medu (tekutého) 2 lžičky prášku do pečiva 50 ml vlažné vody 4 menší jablka skořice cukr dle chuti
Postup: Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny. Důkladně promícháme.Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem.Posypeme nahrubo nastrouhanými jablky, která podle chuti můžeme přisladit a...
Ingredience: 350 g lístového těsta 500 g nahrubo nastrouhaných jabĺek 2 lžíce cukru skořice hrst rozinek 1 vajíčko na potřetí
Postup: Nastrúhané jablká premiešame s cukrom, škoricou a hrozienkami. Cesto vyvaľkáme na 3 – 4 mm hrúbku. Narežem ho na obdĺžniky cca 10x8 cm. Z dlhšej steny narežeme cesto v asi centimetrových odstupoch do polovice ( viď foto ). Na nenarezanú časť uložíme náplň. Cesto troška...
Ingredience: 5 vajec 100 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr 100 g polohrubé mouky 1 kypřící prášek 2 lžíce kakaa 50 ml oleje tuk na vymazání plechu hrubá mouka na vysypání plechu Krém: 200 ml mléka 2 lžíce hladké mouky 1 vanilkový cukr 5 žloutků 250 g másla Sníh: 5 bílků 300 g moučkového cukru čokoládové hobliny
Postup: Žloutky vyšlehejte s veškerým cukrem do pěny. Z bílků ušlehejte...
Ingredience: 3 žloutky 2-3 lžíce cukru krupice 250 ml smetany na šlehání 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku trochu rumu 200 g kysané smetany čerstvé jahody
Postup: Žloutky s cukrem metlou ušleháme v páře na hustou pěnu.Pomalu přiléváme smetanu a stále šleháme, přidáme pudink a vaříme dohusta.Nakonec vmícháme rum. Vlijeme do pohárů. Necháme vychladnout a přidáme kysanou smetanu a jahody.
|< 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz