Ingredience: čerstvé drobné ovoce (může být i mražené nebo scezený kompot) ovesné vločky dýňová semínka nebo slunečnicová semínka bílý jogurt skořice na posypání med na pokapání
Postup: Do pohára dáme asi 1 cm vrstvu ovocia. Zakryjeme ho vrstvou vločiek a posypeme semienkami. Všetko zalejeme jogurtom. Povrch posypeme škoricou a pokvapkáme medom. Necháme v chladničke asi 15 min chladiť.
Ingredience: Těsto: 120 g špaldové celozrnné mouky 60 g jemně mletých ovesných vloček 1/2 prášku do pečiva (bez fosfátů) 30 g třtinového cukru 60 g rozpuštěného másla 1 vejce Náplň: 5 stonků rebarbory 250 g tvarohu ve vaničce 1 vrchovatá lžíce bílého jogurtu 2 vejce 135 g banánu (váženo bez slupky) rybíz na posypání (nemusí být) třtinový cukr (nemusí být)
Postup: Ze surovin na těsto vypracujeme těsto a dáme...
Ingredience: 20 dkg hladké mouky 10 dkg hladké špaldové mouky 8 dkg extraktu ze stévie - Stevia Eria 20 dkg nahrubo nastrouhaných jablek Hrst pokrájených rozinek Hrst sekaných vlašských ořechů Hrst sušených brusinek 1 prášek do pečiva Špetka soli Nastrouhaná kůra z 1 citronu 4 vejce
Postup: Smícháme všechny suroviny se čtyřmi žloutky a do směsi zapracujeme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na vymazaný,...
Ingredience: listové těsto 150 g vlašských ořechů 50 g vlašských ořechů na opražení 4 jablka několik sušených švestek med sojová smetana trochu kakaa na ozdobu vejce na potření
Postup: Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, ořechy pomeleme, zbytek nakrájíme na kousky a opražíme.Jablka s ořechy a nakrájenými sušenými švestkami smícháme a dáme na rozválený závin, který zavineme a pomažeme...
Ingredience: Na spodní vrstvu: 2 celozrnné housky (rozemlít na strouhanku) 5 lžic celozrnné müsli s rozinkami 150 ml nízkotučného kefíru nebo podmáslí 1 lžička třtinového cukru 2 lžíce marmelády – (lze i vynechat) Tvarohová vrstva: 1/2 kg nízkotučného tvarohu 3 lžičky kokosu 1-2 lžičky medu kakaový pudink 150 ml nízkotučného mléka 150 ml vody 1-2 lžičky třtinového cukru (dle chuti, nemusí být) 1...
Ingredience: Těsto: 4 velké lžíce špaldové mouky 4 velké lžíce mletých ořechů 2 žloutky 4 velké lžíce bílého jogurtu 100 ml uvařené a vychladlé kávy 1/2 prášku do pečiva osladit dle chuti - medem, stévií (já dala asi 2 lžíce třtinového cukru) 2 bílky (ušlehat sníh) Krém: 2 polotučné tvarohy 4 lžíce bílého jogurtu dle chuti osladíme medem, popř. moučkovým cukrem 2 banány
Postup: Vše...
Ingredience: 400 ml bílého jogurtu 250 g ovesných vloček 4-6 jablek 2 lžíce medu nebo třtinového cukru skořice pokrájené oříšky
Postup: Jablíčka oloupeme a nakrájíme na malé časti.Vločky smícháme s jogurtem a medem.Směs rozdělíme na 4 díly. Směs lžící klademe na plech vyložený pečicím papírem, vytvoříme dvě "placky" (tvar spodku štrůdlu). Na ně dáme jablíčka, posypeme ořechy a skořicí.Poklademe opět...
Ingredience: 2 balíčky Bebe sušenek (tmavý, světlý) 1 pudink z prášku (někdy se použijí 2 různé barvy, aby tvořily se sušenkami souhru barev) 1 útržek alobalu 200 g změklého másla 8 polévkové lžíce cukru krupice Mléko (na puding -> množství je popsáno na zadní straně pudingu)
Postup: Dáme vařit puding podle návodu na zadní straně (já přidávám 2 PL cukru). Jakmile bude hotový, necháme vychladnout. Krém...
Ingredience: 250 g měkkého nízkotučného tvarohu 300 ml mléka vanilkový pudink cukr moučka dle chuti (já dala 100 g) kakao (cca 2 polévkové lžíce)
Postup: Smícháme suroviny kromě kakaa. Těsto po smíchání rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou, do druhé přidáme kakao.Formy vymažeme malým množstvím tuku, zebrování dosáhneme tak, že lžící na střed naneseme světlé těsto, poté na stejné...
Ingredience: 1 galaretka s příchuti jablka a máty 4 zelená jablka máta na dozdobení
Postup: Galaretku připravíme dle návodu na obalu (v letním období doporučují místo 500ml vody pouze 400 ml) a necháme vychladnout. Jablička oloupeme a nakrájíme je na menší kousky. Vložíme do pohárků a zalejeme vychlazenou galaretkou. Vložime do lednice a necháme ztuhnout. Dozdobíme lístky máty.
Ingredience: 150 g hladké mouky 80 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 lžíce kypřícího prášku 3 lžíce rozmrazeného špenátového protlaku 50 ml mléka 1 lžíce slunečnicového oleje špetka soli Krém: 250 g mascarpone 200 g smetany ke šlehání 1 lžíce moučkového cukru volitelné dle chuti- hrst nasekaných ořechů, mandle, kokos, sušené ovoce, kandovaná kůra apod.
Postup: Předehřejeme troubu na 180° C....
Ingredience: 300 g hladké mouky 20 g kvasnic 150 g másla 3 lžíce cukru 250 g mléka 2 žloutky 1 špetka soli olej ve spreji na pracovní plochu Nádivka: 600 g zelí 3 lžíce oleje 6 lžic cukru 1 špetka mletého pepře Na potření: přepuštěné (škvařené) máslo Na dokončení: moučkový cukr mletá skořice
Postup: Připravíme kvásek z cukru, trochy mouky, poloviny mléka a kvasnic.Po vzejití kvásku přidáme ostatní suroviny a...
Ingredience: Těsto: 1 kelímek bílého jogurtu (300 g) 1 kelímek polohrubé mouky 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva 1/2 kelímku cukru krupice 1/2 kelímku oleje 1 vejce 1 špetka soli Drobenka: 80 g másla pokojové teploty 160 g hrubé mouky 80 g cukru krupice 1 špetka skořice Ostatní: velký broskvový kompot
Postup: Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu o hmotnosti 300 g. Troubu zapneme na 180 °C.Na drobenku...
Ingredience: 5 jablek 4 lžíce tekutého medu 200 g smetany ke šlehání 250 g mascarpone 1 hrst najemno nasekaných pistáciových oříšků
Postup: Jablka omyjeme a 4 nakrájíme na menší kousky. Dáme je do kastrolu, přilijeme asi 100 ml vody a rozvaříme je doměkka. Poté je rozmixujeme na hladký krém, do kterého zašleháme 2 lžíce medu. Směs necháme vychladnout.Mezitím ušleháme smetanu dotuha a jemně do ní vidličkou...
Ingredience: 400 g listového těsta 2 hrsti ovesných vloček 350 g směs ovoce i mražené (jahody, švestky, maliny, borůvky, jablíčka, hrušky, mandarinky) cukr krystal (dle chuti) cukr moučka (dle chuti) skořice vanilkový cukr mandle 1 vejce na potření
Postup: Ovoce nakrájíme. Pokud je potřeba necháme ho okapat na sítku.Těsto rozdělíme na 8 dílů a každý rozválíme na kruh o průměru 13-15 cm.Na dno rozprostřeme...
Ingredience: mražené jahody 1 smetanový pudink 500 ml mléka 3 lžíce cukru (jemný krystal) 2 vanilkové cukry kousky čokolády (byla oříšková) 1 smetanu 33%
Postup: Nejprve uvaříme z půl litru mléka pudink, nalijeme si ho do 3/4 pohárků a dáme vychladit.Jahody necháme mírně povolit a 2 vetší dáme stranou, použijeme je na ozdobu. Ke zbytku jahod přidáme 2-3 lžíce cukru, 1 vanilkový cukr a ručním mixerem...
Ingredience: Těsto: 500 g hladké mouky 250 ml mléka 70 g cukru krupice 1 vanilkový cukr 1 žloutek 70 g tuku (máslo) 30 g droždí špetka soli Tvarohová náplň: 300 g tvarohu 100 g cukru 2 žloutky Jablková náplň: 500 g jablek rozinky 100 g perníku na strouhání 1 lžíce cukru trochu skořice 2 bílky a moučkový cukr na sníh
Postup: Zatímco v létě a na podzim zpracováváme sezónní ovoce, v zimě...
Ingredience: vodní červený meloun citronová zmrzlina cukr čerstvá máta
Postup: První varianta: Meloun nakrájíme na plátky, odstranime pecičky, nakrájíme na drobné kostky, opatrně promícháme s cukrem a vložíme pokud možno v jedné vrstvě do krabice vhodné do mrazničky, uzavřeme a dáme na cca dvě hodiny zmrazit.Zmrazené melounové kostky dáme do pohárů, přidáme zmrzlinu a ozdobíme mátou.Druhá varianta: Meloun...
Ingredience: Kávový piškot: 4 vejce 4 PL hladké mouky 4 PL moučkového cukru trochu prášku do pečiva 1 PL oleje kávový extrakt (nemusí být) Náplň: 700 ml jahodového jogurtu (meruňkového ...) 1 zakysaná smetana 1 balíček plátkové želatiny (rozmočit ve vodě a ohřát aby se rozpustila) 1 sklenka jahodové marmelády (višňové ...)
Postup: Piškot upečeme a necháme vychladit. Do mísy dáme jogurty a smetanu,...
Ingredience: 200 g ovoce (jahody, borůvky, maliny, rybíz ) 1 vanilkový cukr 100 ml šlehačky 100 ml bílého jogurtu 2 polévkové lžíce cukru
Postup: Do šlehačky vmíchejte vanilkový cukr a ušlehejte ji. V míse rozmixujte ovoce, cukr a jogurt. Obě směsi smíchejte, vlijte do formiček na nanuky a dejte zmrznout.
|< 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady