400 g mascarpone
200 g mandlových pusinek Amaretti
300 ml silné vychladlé kávy
250 ml smetany ke šlehání 31-33 %
100 g moučkového cukru
2-4 lžíce mandlového likéru Amaretto
kakao na posypání
Smetanu vyšleháme do pevné šlehačky.Mascarpone vyšleháme s cukrem a mandlovým likérem a promícháme s ušlehanou šlehačkou.Dortovou formu o průměru 22-24 cm vyložíme potravinovou fólií.Mandlové pusinky namáčíme do vychladlé kávy a naskládáme je těsně vedle sebe na dno připravené formy. Na sušenky naneseme polovinu krému a na ni opět naskládáme v kávě namočené sušenky. Následuje opět vrstva krému.Tiramisu přikryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc vychladit v lednici.Před podáváním posypeme tiramisu kakaem a podáváme.
![]() |
Autor: terunka |
![]() |
Datum vložení: 03.03.2010 18:38 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady