Moučníky


Řadit podle:      A - Z     Z - A           Zobrazit jako: seznam | fotografie | podrobně

,,Kapučínové" minibábovky

Ingredience: 2 vejce 1/2 hrnku pískového cukru 400 ml kyšky 1/2 hrnku oleje 1/2 lžičky jedlé sody 1,5 hrnku polohrubé mouky 3 lžíce oříškového cappuccina v prášku

Postup: Vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, poté přidáme kyšku, mouku smíchanou se sodou, olej a nakonec cappuccino. Těsto nalijeme do silikonových formiček malých bábovek a pečeme ve vyhřáté troubě na horkovzduchu - 160-170 stupňů, zhruba 30...

 
" Kaštanové pyré " z fazolí

Ingredience: Uvařené bílé fazole máslo nastrouhané vlašské nebo lískové ořechy rum vanilkový cukr moučkový cukr

Postup: Uvařené zchladlé fazole rozmixujeme na hladkou kaši, vmícháme nastrouhané ořechy, změklé máslo, rum a vanilkový cukr, podle chutí dosladíme cukrem moučkovým. Necháme vychladnout v lednici. Podáváme se šlehačkou, polité rozpuštěnou čokoládou a posypané ořechy.

 
"Americký" moučník

Ingredience: 4 vejce 1 hrnek cukru (krupice) 2 hrnky polohrubé mouky 1/2 hrnku oleje 2 lžíce kakaa 1 kypřící prášek skořice vanilkový cukru 4 hrnky (na kostičky nakrájených) jablek oříšky a rozinky dle chuti mléko dle potřeby (1/2-1 hrnek nahrubo nastrouhaných jablek)*

Postup: Vejce utřeme s cukry, přidáme mouku, skořici, kypř. prášek, kakao, a postupně přimícháme olej a dle potřeby mléko. Do těsta...

 
"Ananasový" dort z jablek

Ingredience: 600 g jablek (neměla by se rozvářet) 1 vanilkový pudinkový prášek 70 g cukru 1 vanilkový cukr 1/4 l vody 1/8 l pomerančového džusu (šťávy z pomeranče) dětské piškoty (cca 1/2 sáčku) rum šlehačka na ozdobení

Postup: Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme je do většího kastrolu, posypeme cukrem, a zalijeme 1/8 l vody, a uvedeme do varu. Když jsou téměř měkká (u některých druhů jablek...

 
"Apple pie" aneb jablkový koláč

Ingredience: Na těsto: 400 g hladké mouky 250g tuhého másla – nakájet na větší kostky špetka soli cca 150 ml studene vody (mne stačilo 130ml) Na “polevu”: 1/2 šálku hnědého cukru 1/2 šálku cukru krystal 50 g masla 1/2 šálku vody 1/2 čajové lžičky mleté skořice špetka soli 5-7 jablek (oloupat a nakrájet na plátky)

Postup: Najskôr si pripravíme cesto – do hlbšej misy si dáme múku so štipkou soli a pridáme...

 
"Čokoláda kam se podíváš" Čokokuličky s pařížskou šlehačkou

Ingredience: 2 kelímky 40% šlehačky (po 200ml) 4 mléčné čokolády 2 vejce 50g másla 60g hladké mouky 150ml vody čokoládová poleva (2 čokolády na vaření a 2 tyčinky ledové kaštany)

Postup: Den předem si připravte pařížskou šlehačku. Do větší teplovzdorné mísy (ale raději ne nerezové) nalijte obě šlehačky a přidejte 4 mléčné čokolády nalámané na malé kousky. Mísu postavte na...

 
"Jablíčka luxusně" Mandlové koláčky s jablky a karamelem

Ingredience: těsto: 100 g hladké mouky 150 g osmažených mandlí (návod najdete tady: http://www.foodstyle.cz/products/kokosove-kulicky-s-prazenou-mandli/) 1 vejce pokojové teploty 100 g změklého másla 1 lžička třtinového cukru + špetka soli krém: 140 g ricotty 160 g mascarpone 100 g karamelek tvrdých smažená jablka: 5 středně velkých jablek 40 g másla polévková lžíce třtinového cukru + flambovací...

 
"K odpolednímu kafíčku" Sušenky s bílou čokoládou a brusinkami

Ingredience: 85 g změklého másla 40 g třtinového cukru 1 žloutek pokojové teploty 130 g polohrubé mouky 1 vrchovatá lžička jedlé sody 200 g sušených brusinek 380 g bílé čokolády 1 vrchovatá lžička mleté vanilky

Postup: Velmi ostrým nožem nakrájejte bílou čokoládu na malé kousky – dobře to jde keramickým nožem. Máslo, žloutek a cukr vyšlehejte v robotu do hladké směsi. Zvlášť smíchejte mouku, vanilku a...

 
"Křehké sušenky s mandlovou čepičkou"

Ingredience: Na sušenky: 60 g loupaných mandlí (viz tipy a triky) 90 g polohrubé mouky 40g třtinového cukru muscovado (viz tipy a triky) 2 lžičky prášku do pečiva 1 žloutek pokojové teploty 70 g změklého másla 3 lžíce másla (na pražení mandliček) Na mandlovou čepičku: 150 g plátků mandlí 60 g másla 80 g třtinového cukru muscovado (viz tipy a triky) 3 lžíce amaretta

Postup: Nejprve si připravte mandlovou...

 
"Lehce pikantní sušenky ve stylu amerických cookies" Zázvorové sušenky s pekanovými ořechy

Ingredience: 70 g loupaných pražených mandlí (postup tady) 60 g mletého třtinového cukru 80 g polohrubé mouky 1 lžička mletého zázvoru 1 žloutek pokojové teploty 80 g změklého másla 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva 200 g pekanových ořechů (viz tipy a triky) 110 g kandovaného zázvoru (viz tipy a triky) 200 g kvalitní hořké čokolády (minimálně se 70% kakaa)

Postup: Mandle rozmixujte nebo rozemelte na jemnou...

 
"Lehká jako peříčko" Panna cotta s vůni kardamomu s mangovým přelivem

Ingredience: 1 zralé mango (viz tipy a triky) 600 g smetany ke šlehání (40%) 7 lžiček třtinového cukru šťáva z 1/2 citronu a z velké mandarinky (klementinky) 6 plátků želatiny 1,5 lžičky mletého kardamomu 1/2 lžičky mleté skořice 1/2 citronu 1 klementinka (nebo větší mandarinka)

Postup: Želatinové plátky namočte do mísy se studenou vodou a nechte je nabobtnat. Do hrnce s těžkým dnem vlijte všechnu smetanu a...

 
 
"Listové" těsto snadno a rychle

Ingredience: 310 g hladká mouka 250 g máslo (Hera) 1 vejce 1 PL ocet 1/2 KL sůl voda

Postup: Do ODMĚRKY vyklepneme vejce, rozmícháme vidličkou, přidáme ocet, sůl a DOLIJEME ledovou vodou DO CELKOVÉHO MNOŽSTVÍ 150ml.Do osáte mouky nastrouháme na velké slze dobře vychlazený tuk.Do směsi tuku s moukou postupně na vále zapracujeme (velkým nožem) tekutou složku a rychle rukama, ne moc důkladně,...

 
"Mandle v každé lžičce" Trojnásobně mandlový dort

Ingredience: na dortový korpus: 220 g změklého másla 400 g marcipánu (viz tipy a triky) 6 vajec pokojové teploty 4 lžíce mandlového likéru (viz tipy a triky) 120 g hladké mouka prosáté s 1 lžičkou prášku do pečiva 100 g třtinového cukru 60 g mletých pražených mandlí 60 g mleté pražené lískové oříšky (viz tipy a triky) na krém: 100 ml mandlového likéru ...

 
"Mátové pokušení" Čokoládové košíčky s mátovým krémem

Ingredience: 140 g čerstvé máty 250 g bílé čokolády 100 g tmavé čokolády s alespoň 70% kakaa 20 g másla 100 ml smetany ke šlehání (nejlépe s obsahem tuku 40%) bílek krupicový cukr několik malých lístků máty na dozdobení + čistý tenký štětec + papírové košíčky

Postup: Nejdříve si připravte krém, který musí dlouho chladnout: Menší kastrůlek postavte na velmi mírný plamen a vlijte do něj 100ml smetany...

 
"Mlsný tvarožník"

Ingredience: 400 g měkkého tvarohu 130 g třtinového cukru 1 vanilkový cukr 1/2 prášku do pečiva 4 vejce 3 PL krupičky 3 PL hladké mouky 50 g másla 2 lžičky sušených brusinek 1 lžičky zlatých rozinek namočených rum 1 nalámaná čokoláda na vaření / nebo jiná čokoláda/ špetka soli ovoce / nemusí být/

Postup: Žloutky oddělíme od bílků. Oba cukry se špetkou soli vyšleháme do pěny a postupně přidáváme zašlehat...

 
"Obyčejná" bábovka

Ingredience: 1 sáček vanilkového cukru 1 sáček prášku do pečiva 3 vejce 3/4 hrnku oleje 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek teplé vody 2 lžíce kakaa

Postup: Troubu předehřejeme na 160°C. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.Prosátou mouku smícháme s cukrem, žloutky, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem, olejem a teplou vodou. Nakonec zlehka vmícháme sníh z...

 
"Opilý" rebarborový koláč

Ingredience: 250 g hladké mouky včetně hrsti polohrubé 50 g moučkového cukru 60 g másla 20 g kvasnic 125 ml mléka 1 celé vejce + na pomazání okrajů 3-4 stonky rebarbory 1 zelené jablko neloupané trochu soli vaječný koňak sušené brusinky (nemusí být) Na drobenku: 80 g másla 80 g hrubé mouky 120 g krystalového cukru

Postup: Kvasnice nadrobím do hrnečku, přidám špetku cukru a polovinu vlažného mléka. Do mísy...

 
"Paneláková" buchta

Ingredience: 250 g hery 2 sklenice cukr krupice(sklenice na 2 dl vody) 4 lžíce kakaa 1/2 sklenice vody 4 žloutky 4 bílky 1 sklenice hrubé mouky 1(necelý)prášek do pečiva 1 lžička solamylu salko slazené 250 g másla

Postup: Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí celou polijeme. Do 2/3...

 
"Posvícenské" koláče

Ingredience: Na kvásek: 125 ml vlažného mléka 40 g cukru krupice 10 g vanilkového cukru (půlka sáčku) 1 lžíce hladké mouky 15 g droždí Na těsto: 125 g polohrubé mouky 125 g hladké mouky půl lžičky soli 50 g másla 50 ml oleje 1 celé vejce 2 žloutky kůru z jednoho citronu Na náplň: 1 tvaroh hrst rozinek vanilkový...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >|  

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 49 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2017 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz