1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
1,5 hrnku polohrubé mouky
2 vejce
1 hrnek hnědého cukru
1/2 hrnku oleje
2 hrnky mléka
1 kypřicí prášek do perníku (nebo obyčejný s vrchovatou lžičkou perníkového koření)
1 špetka soli
Náplň (dle chuti):
rebarbora (reveň)
skořice
hnědý cukr
Plech vyložíme pečicím papírem a zapneme nahřívat troubu na 170 °C.Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kousky. Spaříme vroucí vodou a necháme okapat.Vejce, cukr a olej rozšleháme. Přidáme mléko a mouky rozmíchané se solí, práškem do perníku
(nebo kořením a obyčejným práškem do pečiva).Těsto vylijeme na plech, posypeme okapanou rebarborou, dosladíme a podle chuti okořeníme skořicí.Plech vložíme do trouby a pečeme na 170 °C asi 30 minut. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do koláče a po vytažení musí být suchá.
![]() |
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) |
![]() |
Datum vložení: 04.05.2010 18:35 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady