TopRecepty.cz

Koláče za studena


Koláče za studena

Suroviny

900 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
500 g másla
4 vejce
200 ml vlažného mléka
100 g čerstvého droždí
sůl
Na potření:
1 vejce
Na podsypání:
hladká mouka
Náplň:
1 kg tvarohu v kostce
2 vejce
cukr (podle chuti)
1/2 sáčku vanilkového pudinku
rozinky
povidla (volitelně)
Drobenka:
100g másla
100g moučkového cukru
200 g polohrubé mouky

Postup

Do důlku v osolené mouce přidáme cukr, droždí, vlažné mléko a necháme vzejít kvásek.Přidáme celá vejce, nastrouhané máslo a částečně vymícháme těsto.Vyklopíme na vál a dobře vypracujeme.
Podle potřeby podsypeme, těsto je tučné, lepí se, ale nakonec se vypracuje velmi dobře.Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou nebo potravinářskou fólií a uložíme na noc do lednice.Druhý den necháme těsto mírně ohřát v teple místnosti, ještě nakyne. Protože je těsta více, rozdělíme ho na další zpracování na poloviny.Mezitím připravíme náplň. Do tvarohu vmícháme vejce, cukr a pudinkový prášek. Můžeme přidat rozinky.Připravíme ze všech náležejících surovin drobenku promnutím mezi prsty.Těsto rozválíme, nakrájíme rádlem na čtverce cca 10 x 10 cm, naplníme tvarohem a uzavřeme do bochánků.Koláče skládáme na plech vystlaný papírem na pečení. Doprostřed každého koláče vytvoříme důlek, pomašlujeme jej rozšlehaným vejcem a ozdobíme drobenkou. Do důlků pod drobenku můžeme přidat i povidla.Pečeme poměrně zprudka na 185–200 °C asi 8–10 minut (podle trouby).

Poznámka

Recept mám od sestry už léta, nejsem odborník na převalovaná těsta, proto dělám toto a vždy se povede. Nebojte se, že těsto nenakyne, nakyne. Koláče jsou vláčné, neosychají, teda pokud by na to měly zrovna čas.

autor Autor: senky (Jana Šenkyříková)
Datum vložení Datum vložení: 24.01.2011 20:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz