5 bílků
200 g krystalového cukru
2 lžičky citronové šťávy
50 g moučkového cukru
1 balení piškotů
Poleva:
20 g ztuženého tuku
100 g čokolády na vaření
Nad parou vyšleháme bílky s cukrem a citronovou šťávou do pěny. Šleháme je tak dlouho, dokud sníh neztuhnu. Zlehka přimícháme moučkový cukr.Plech vyložíme pečicím papírem a rozložíme na něj piškoty. Krém naplníme do cukrářského sáčku a stříkáme krém do tvaru indiánků.Indiánky dáme vysušit do trouby vyhřáté na 120 °C, zhruba na 3 minuty.Ve vodní lázní rozpustíme tuk s nalámanou čokoládou. Promícháme.Indiánky polejeme připravenou polevou.
Spomienky ma zahnali do detstva, kedy v každej cukrárni mali takéto špice a stáli asi 2 Kčs. Boli nielen čokoládové, ale aj fondánové, pokúsila som sa ich pripraviť, recept ponúkam.
![]() |
Autor: Danculka (Anna Danková) |
![]() |
Datum vložení: 15.05.2011 16:44 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady