TopRecepty.cz

Jahodový smetanový dort (mousse)


Jahodový smetanový dort (mousse)

Suroviny

Piškot:
3 vejce
55 g cukru
40 g hladké mouky
25 g kukuřičného škrobu
Jahodový krém:
500 g očištěných jahod
8 plátků želatiny
100 g cukru
400 ml smetany
100 ml horké vody
Na dokončení:
100 g očištěných jahod
1 sáček dortové želatiny

Postup

Piškot: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Ušleháme sníh z bílků. Opatrně smícháme žloutky se sněhem. Mouku prosejeme a smícháme s kukuřičným škrobem. Jemnými pohyby ze shora dolů ji zapracujeme do vaječné směsi.Těsto rozetřeme do formy vyložené pečicím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut. Po vychladnutí piškot vykrojíme podle tvaru a velikosti formy. Takto upravený piškot dáme na dno dortové formy.Jahodový krém:
Plátkovou želatinu namočíme do studené vody a necháme jí nabobtnat. Z jahod si odebereme asi 120 g a rozkrájíme je na malé kousky. Zbytek jahod rozmixujeme společně s cukrem ručním mixerem.Ve 100 ml horké vody rozpustíme nabobtnalou a vymačkanou želatinu. Do rozpuštěné želatiny zamícháme dvě lžíce rozmixovaných jahod a tu smícháme se zbytkem rozmixovaných jahod. Necháme zchladnout.Smetanu ušleháme dotuha. Do šlehačky pak pozvolna přiléváme směs jahod a želatiny a jemnými pohyby ze shora dolů promícháváme. Nakonec vmícháme kousky jahod. Jahodovosmetanovou směs nalijeme do formy na piškot a dáme ztuhnout do lednice.Dokončení: Jahody nakrájíme na plátky a poklademe jimi vršek ztuhlého dortu.Dortovou želatinu připravíme podle návodu výrobce, necháme ji trochu zchladnout. Lžící nalijeme na jahody trochu želatiny a dáme ji ztuhnout do lednice. Po zatuhnutí nalijeme na dort zbytek želatiny a dáme dort do lednice dobře ztuhnout.

Poznámka

Fotopostup zde: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

autor Autor: Miquel
Datum vložení Datum vložení: 15.02.2012 14:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz