250 g jahody
balzamikový krém (nebo balzamiková redukce)
50 g tmavá čokoláda
2 kopečky zmrzliny
smetana ke šlehání (na ozdobu)
Omyté jahody nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na talířek.Zakápneme balzamikovým krémem.Doplníme podle chuti ušlehanou šlehačkou, zmrzlinou a hoblinkami tmavé čokolády.
Balzamikovou redukci jsem dělala poprvé a jsem nadšená. Konzistence medu a sladkokyselá chuť. S jahodami úžasný kontrast :-p Vyzkoušejte :) Balzamikový krém - já jsem ho nesehnala, takže jsem na mírném plamenu povařila trochu balzamikového octa do zhoustnutí (hustota řidšího medu) a nechala vychladnout.
![]() |
Autor: zizala (Jaroslava Oumarová) |
![]() |
Datum vložení: 20.06.2012 18:23 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady