2 hrnky hladké mouky
1 hrnek krupicového cukru
1 vejce
1 hrnek mléka
1 kypřící prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
10 ml rumu
125 ml slunečnicového oleje
Krém:
200 g čokolády s 50% kakaa
2 zakysané smetany 16%
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse smícháme mouku, oba cukry a prosátý kypřící prášek. Promícháme, přidáme celé vejce a mléko. Nyní si na dobré promíchání vezmeme elektrický šlehač. Po vymíchání přidáme olej a poté rum. Vypracované těsto vylijeme na plech, povrch buchty stěrkou urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby na 180°C asi na 25 minut.
Čokoládu nalámeme, ve vodní lázni rozpustíme a poté vmícháme zakysané smetany. Natřeme na upečenou buchtu a povrch trochu urovnáme. Buchtu s čokokysankou můžeme pro vylepšení posypat kokosem nebo ořechy.
![]() |
Autor: JanaB1 |
![]() |
Datum vložení: 26.01.2013 19:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady