slupky z pomerančů
voda
cukr
Slupky dáme do studené vody a necháme 5-7dni luhovat. Vodu denně měníme.
Po čase je voda stále čistější a slupky měkké a nasáklé vodou. V tu dobu jsou připravené.
Připravené slupky scedíme, nakrájíme, zasypeme krystalovým cukrem (měla jsem slupky z pěti pomerančů a dala jsem 250 g cukru) a dáme vařit (vodu to pustí samo). Cukr se rozpustí a vaříme na prudkém ohni dokud se všechna tekutina nevyvaří.
Poté přisypeme ještě trochu práškového cukru a dáme vychladnout a ještě vychladnuté trochu posypeme práškovým cukrem a promícháme.
Dají se použít místo kandovaného ovoce, ale můžete je klidně pojídat jen tak :)
Ještě je dobré obalit je v čokoládě.
![]() |
Autor: Kamili (Kamila Říhová) |
![]() |
Datum vložení: 10.02.2013 19:59 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady