200 g bílé čokolády
90 g třtinového cukru Muscovado
100 g másla
2 vejce
4 lžíce smetany Créme Fraiche
4 lžíce hruškovice
130 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
100 g sušených borůvek
1 sáček jarních lentilek (ve tvaru vajíček)
100 g marcipánu
zelená potravinářská barva (na obarvení marcipánu)
Teplu vzdornou misku postavíme nad hrnec s mírně vroucí vodou tak, aby se její dno nedotýkalo hladiny.Vsypeme do ní bílou čokoládu rozlámanou na kousky, 100 g másla a 90 g třtinového cukru typu Muscovado. Necháme pozvolna rozpustit, misku sundáme z ohně a za občasného promíchání necháme zchladnout.Mezitím vyšleháme 2 velká vejce se 4 vrchovatými lžícemi Créme Fraiche.Jakmile čokoládová směs zchladne (může být vlažná, ale ne horká), přidáme k ní prošlehaná vejce.Těsto ovoníme 4 lžícemi hruškovice a promícháme.Troubu rozehřejeme na 160-180 °C.Zvlášť v misce smícháme 130 g hladké mouky se 2 lžičkami kypřicího prášku a prosejeme ji do těsta. Nakonec do směsi za stálého míchání přisypeme 100 g sušených borůvek.Malé formičky na muffinky rozložíme na plech, vyložíme papírovými košíčky (nebo mírně vymažeme olejem) a do 2/3 je naplníme těstem.Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 20 minut.Zatímco se muffinky pečou, obarvíme marcipán nazeleno.Upečené muffinky necháme zcela vychladnout a můžeme se pustit do zdobení.Zeleným marcipánem naplníme běžný lis na česnek a protlačíme jej skrz. Získáme „stébla trávy“, kterými dodekorujeme vršek pečiva. Střed trávy trochu vybereme, aby vzniklo hnízdečko, do kterého posadíme lentilkové vajíčko.
![]() |
Autor: K@tka |
![]() |
Datum vložení: 28.03.2013 20:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady