500 g fruktosy
2 vanilkové lusky
Vanilkové lusky nakrájejte na menší kousky, koneček lusku vyhoďte. Kousky lusku dejte spolu s cukrem do kuchyňského robotu a mixujte. Pokud máte čerstvý lusk (měkký a lepkavý), bude stačit chvilka. Pokud byl lusk tvrdší, potrvá to o pár vteřin déle. Tak jako tak máte do 3min hotový jemný moučkový cukr plný vanilkových semínek. Raději ho párkrát prosejte přes jemný cedník a uložte do vzduchotěsné nádoby. Čím déle bude cukr ležet, tím jeho aroma sílí, ale můžete ho použít hned.
10g tohoto cukru Vás vyjde max na 5Kč.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
![]() |
Autor: DlabemeZdrave (Mishka) |
![]() |
Datum vložení: 03.04.2013 14:34 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady