250 ml smetany ke šlehání 33%
20 g čerstvého droždí
250 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
3 žloutky
2,5 lžíce krupicového cukru
150 ml mléka
povidla (dle potřeby)
olej (na smažení)
Lžíci polohrubé mouky promícháme s cukrem, přidáme mléko, rozdrobené droždí a vymícháme kašičku. Na teplém místě necháme vzejít kvásek, zhruba 15 minut.Do mísy dáme mouky, žloutky, smetanu, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které necháme cca 1 hodinu kynout.Potom lžící oddělujeme bochánky, které plníme povidly.Necháme ještě vykynout asi 10 minut a poté smažíme v dostatečném množství oleje dorůžova z obou stran.Usmažené koblihy klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk.
Recept jsem našla na internetu.
![]() |
Autor: Irule (Irena) |
![]() |
Datum vložení: 19.01.2014 20:49 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady