TopRecepty.cz

Kurakkanový pudink


Kurakkanový pudink

Suroviny

500 ml (rostlinného) mléka
50 g kurakanové mouky (Adveni Medical)
cukr
sirup
sladidlo dle chuti

Na ochucení:
kardamom – dle původních srí lanských receptů
skořice
vanilkový cukr
kakao

Postup

Ve třetině studeného mléka rozmícháme kurakkanovou mouku. Zbytek mléka ohřejeme, vmícháme namočenou mouku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Podle vlastní chuti osladíme a dochutíme. V původním srí lanském receptu přidávají kardamom. Můžete ho ale nahradit např. skořicí, vanilkou nebo kakaem.

Poznámka

Kurakkan (finger millet, ragi, red millet) pochází z Etiopie a dnes se pěstuje v suchých oblastech Afriky a Asie. Je odolný vůči vysokým nadmořským výškám, díky čemuž roste i v Himalájích, až do 2 300 m. Kurakkan je cenným zdrojem aminokyseliny methioninu, železa a vápníku. Připravují se z něho chlebové placky (roti, dosa), pudinky, kaše a slané i sladké dezerty.
http://eshop.bezlepkova.com/mouky-z-bezlepkovych-p...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

autor Autor: petram
Datum vložení Datum vložení: 15.02.2015 14:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz