4 vejce
200 g krystalového cukru
1 dl vlažné vody
0,5 dcl oleje
220 g polohrubé mouky
30 g kakaa
1/2 balíčku prášku do pečiva
Krém:
750 ml plnotučného mléka
150 g krystalového cukru
2 vanilkové pudingy
2 PL hladké mouky
3 žloutky
3 bílky
200 g másla
Šlehačka:
500 ml 33% - 40% smetany ke šlehání
2 vrchovaté PL moučkového cukru
2 ztužovače do šlehačky
Žloutky vyšleháme s cukrem, vlažnou vodou a olejem. Poté přidáme do vyšlehaných bílků. Smícháme si kakao, mouku a prášek do pečiva, prosejeme a zamícháme do vaječné hmoty. Důkladně a jemně zamícháme. Těsto vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme při 180°C cca 30 minut. Střední velikost plechu (já použila 32 x 36 cm.
Krém:
Do mléka vsypeme cukr, vanilkové pudingy, hladkou mouku a 3 žloutky a pořádně rozmícháme. Dáme vařit za stálého míchání na mírném ohni uvaříme hustý puding, odstavíme a hned do něj zamícháme vyšlehaný sníh ze 3 bílků a špetky soli. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
Po vychladnutí do pudingu zašleháme máslo (pokojové teploty) a natřeme na korpus.
Šlehačku šleháme s cukrem a asi v polovině šlehání přidáme ztužovač. Šlehačky šleháme každou zvlášť a teprve potom je dáme do jedné mísy a potřeme s nimi pudingový krém. Nahoře pak už dozdobit hoblinkami čokolády nebo přes stencil poprášit kakaem.
Jsou velice jemné a lahodné chuti. http://www.majamotti.eu
![]() |
Autor: Maja Motti (Maja Motti) |
![]() |
Datum vložení: 19.03.2016 20:42 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady