TopRecepty.cz

Šmórin


Šmórin

Suroviny

3 vejce
3 PL polohrubé mouky
3 PL cukr krupice
1 ČL prášek do pečiva
1 PL olivového oleje
1,5 PL tmavého kakaa

Krém:
1 mascarpone
1 zakysaná smetana
moučkový cukr podle chuti
2 PL želatinového ztužovače

1 pařížská šlehačka

kakao na posypání

Postup

Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vymícháme s cukrem a nakonec přidáme olivový olej. Do žloutků pak vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem a postupně přimícháváme sníh.Připravíme si nevelký plech s pečícím papírem a těsto na něj stejnoměrně rozetřeme. Dáme jej péci do trouby na 180 °C asi na 15-20 minut. Než vychladne, připravíme krém.Mascarpone pomalu rozšleháme se zakysanou smetanou, přidáme želatinový ztužovač a mletý cukr podle chuti. Vzniklý krém pak stejnoměrně rozetřeme na korpus.Ušleháme pařížskou šlehačku se ztužovačem a v tenké vrstvě ji rozetřeme na krém s mascarpone se zakysanou smetanou. Přes sítko poprášíme kakaem a dáme ztuhnout do lednice.Korpus potom nakrájíme na čtverečky (nůž po každém řezu očistíme). Ale jak si je nazdobíte, to už záleží na Vás. Kreativitě se meze nekladou, můžete zkusit i vykrajovátkem nějakou ozdobu z fondantu.

Poznámka

Proč "Šmórin"? Tak mu říkávala babička, vždycky jsme od toho kakaa nahoře byly všechny umolousané až za ušima :-) http://www.majamotti.eu

autor Autor: Maja Motti (Maja Motti)
Datum vložení Datum vložení: 26.03.2016 22:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz