3 vejce
3 PL polohrubé mouky
3 PL cukr krupice
1 ČL prášek do pečiva
1 PL olivového oleje
1,5 PL tmavého kakaa
Krém:
1 mascarpone
1 zakysaná smetana
moučkový cukr podle chuti
2 PL želatinového ztužovače
1 pařížská šlehačka
kakao na posypání
Z bílků ušleháme sníh. Žloutky vymícháme s cukrem a nakonec přidáme olivový olej. Do žloutků pak vařečkou vmícháme mouku s práškem do pečiva a prosátým kakaem a postupně přimícháváme sníh.Připravíme si nevelký plech s pečícím papírem a těsto na něj stejnoměrně rozetřeme. Dáme jej péci do trouby na 180 °C asi na 15-20 minut. Než vychladne, připravíme krém.Mascarpone pomalu rozšleháme se zakysanou smetanou, přidáme želatinový ztužovač a mletý cukr podle chuti. Vzniklý krém pak stejnoměrně rozetřeme na korpus.Ušleháme pařížskou šlehačku se ztužovačem a v tenké vrstvě ji rozetřeme na krém s mascarpone se zakysanou smetanou. Přes sítko poprášíme kakaem a dáme ztuhnout do lednice.Korpus potom nakrájíme na čtverečky (nůž po každém řezu očistíme). Ale jak si je nazdobíte, to už záleží na Vás. Kreativitě se meze nekladou, můžete zkusit i vykrajovátkem nějakou ozdobu z fondantu.
Proč "Šmórin"? Tak mu říkávala babička, vždycky jsme od toho kakaa nahoře byly všechny umolousané až za ušima :-) http://www.majamotti.eu
Autor: Maja Motti (Maja Motti) | |
Datum vložení: 26.03.2016 22:48 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz