Korpus:
50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
130 g hladké mouky
40 g třtinového cukru
70 g změklého másla
25 g oleje (používám pistáciový)
100 g pravého marcipánu
Náplň:
500 g rebarbory (do měkka podušené, oslazené dle chuti - raději méně, sladkost dodá marcipán a sušenky)
250 g jahod (nakrájené na kostky)
50 g brusinek
namočených přes noc v kvalitním rumu
špetka skořice
Drobenka:
50 g drcených sušenek Bebe dobré ráno oříškové
50 g drcených pistácií (nebo jiných oříšků)
50 g třtinového cukru
50 g změklého másla
Ze surovin na korpus vše smícháme a vmačkáme do dortové formy vyložené pečicím papírem, uděláme 1 cm vysoké okraje. Na korpus nahrubo nastrouháme marcipán.Všechny suroviny na náplň promícháme a rovnoměrně rozvrstvíme na korpus s marcipánem. Suroviny na drobenku promneme prsty a celý koláč jím pokryjeme.Pečeme na 180 stupňů 20 minut. Koláč můžeme podávat teplý s kopečkem zmrzliny, výborný je ale i za studena.
S tímto koláčem jsem vyhrála první místo v soukromé kulinářské soutěži, tak se dělím o recept. :-) Těsto na korpus používám i na cheesecaky a jablečné koláče, je výborné.
![]() |
Autor: katyvypl |
![]() |
Datum vložení: 18.04.2016 10:58 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady