TopRecepty.cz

Nejlepší pudinkáče


Nejlepší pudinkáče

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
20 g droždí
10 lžiček cukru
400 g hladké mouky
1 špetka soli
3 žloutky
200 ml oleje

Krém:
750 ml mléka
6-8 lžic cukru krupice
3 vanilkové pudinky
trochu vanilkového aroma
180 g másla

Dále:
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání

Postup

Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. Promícháme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kvásek vzejít.Do mísy vsypeme mouku, vmícháme do ní špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně propracujeme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hodinu, aby zdvojnásobilo objem.Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu.Elektrickým šlehačem s metličkami vyšleháme máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice.Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z těsta odkrajujeme stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm. Váleček přehneme na polovinu, čímž vzniknou dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták). Konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout (ale není nutné), vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.Vychladlé korpusy rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.

Poznámka

Recept - zdroj: http://www.nejrecept.cz/recept/nejlepsi-pudinkace-...
Každý, kdo je ochutnal, je z nich unešený. :) Těsto je nadýchané a vláčné a krém nádherně voní po vanilce.
Původně jsem tento recept měla jen v albech s popisem, že je těsto řídké a špatně se s ním pracuje a proto jsem přiměřeně dosypala mouku, ale uživatelka Hella mi poradila, že čím déle budu těsto hníst, tím víc se bude utužovat. Dala jsem na její radu a opravdu se mi s ním pak dobře pracovalo. Tímto jí moc děkuji.

autor Autor: Jarka Ax (Jaroslava Axmannová)
Datum vložení Datum vložení: 05.01.2017 17:43

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz