Těsto:
4 vejce
150 g cukru krupice
50 ml oleje
100 ml vody
200 g polohrubé mouky
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání
Krém:
1/2 kg jahod (čerstvé či rozmražené)
1 vanilkový pudinkový prášek
250 g másla (nebo 125 g másla a 125 g tvarohu nebo zakysané smetany)
cukr moučka (dle chuti)
Na ozdobení:
čerstvé jahody
1 dortové želé
Vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu a mouku s kypřicím práškem. Vymícháme hladké těsto.Vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a upečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 20-30 minut.Připravíme krém. Jahody umixujeme, promícháme s pudinkovým práškem a v kastrůlku uvaříme hustý puding. Odstavíme a necháme za občasného promíchání vychladnout.Utřeme máslo a postupně přidáváme studený puding (pokud by nám vadila zrníčka nebo kousíčky, můžeme propasírovat) a opatrně zašleháme tvaroh. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, jinak se krém srazí.Osladíme dle chuti.Krém naneseme na piškot. Vršek můžeme ještě ozdobit nakrájenými plátky jahod a zalít želatinou připravenou dle návodu.Řezy vložíme do lednice a necháme nejlépe přes noc vychladit.
![]() |
Autor: janaka |
![]() |
Datum vložení: 05.06.2009 16:27 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady