Těsto:
500 g hladké mouky
3 lžíce cukru
1 kostka čerstvého droždí (42 g)
250 ml vlažného mléka
3 žloutky
100 ml oleje
1/2 lžičky soli
citronová kůra
2 lžíce rumu
Krém:
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
4 lžíce cukru
200 g mascarpone
120 g másla
1 vanilkový cukr
rum (dle chuti)
olej (na smažení)
Nejdříve uděláme kvásek ze 100 ml vlahého mléka, rozdrobeného droždí a lžičky cukru.Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, žloutky, olej, zbytek mléka, cukru, kůru a kvásek. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto a necháme kynout asi 45 minut.Z vykynutého těsta lžíci odkrajujeme stejné kousky, které vytvarujeme do kuliček a necháme ještě 10-15 minut kynout.Poté je smažíme v rozehřátém oleji z obou stran. Hotové odložíme na papírový ubrousek, který nasákne přebytečný tuk.Na krém uvaříme pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru, necháme zchladnout.Máslo šleháme s mascarpone a po lžících přidáváme pudink. Všechny suroviny musí mít stejnou pokojovou teplotu. Vyšleháme do hladkého krému.Zchladlé koblihy rozřežeme v polovině a cukrářským sáčkem nastříkáme krém. Hotové pocukrujeme.
![]() |
Autor: mika59 |
![]() |
Datum vložení: 13.01.2017 23:17 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady