Těstíčko:
120 g hladké mouky
1 vejce
140 ml mléka smíchaného s vodou v poměru 1:1
špetka soli
Karamelový rozvar:
220 g krupicového cukru
3 lžíce vody
1 lžíce slunečnicového oleje
Mimoto:
ovoce podle chuti
olej na smažení
Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a nezíská světle karamelovou barvu.Osmažené ovoce v těstíčku namáčíme v karamelovém rozvaru a pak hned rychle a krátce smočíme ve studené vodě. Ovoce klademe na pomaštěný talíř.
Když karamel ztuhne a ovoce vychladne, přeneseme na čistý talíř a můžeme servírovat.
Z ovoce jsou vhodné banány, jablka, hrušky, meruňky, broskve nebo švestky :o)
![]() |
Autor: Angel 666 (Jitka K.) |
![]() |
Datum vložení: 05.02.2017 19:10 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady