TopRecepty.cz

Skořicové řezy Almoyshavena


Skořicové řezy  Almoyshavena

Suroviny

200 ml vody
50 g másla
50 ml oleje
130 g hladké mouky
špetka soli
3 vejce
5 lžic cukru krupice
1 lžíce mleté skořice

Postup

Do vody přidáme máslo, olej i sůl, dáme vařit. Do vařící vody vsypeme mouku a mícháme, aby se spařila.
Odstavíme z ohně, necháme trochu vychladnout a postupně metličkou zašleháme všechny tři vejce. No - klasické odpalované těsto.Předehřejeme troubu na 200°C. Na plech (asi 40x30 cm) dáme pečící papír, zlehka ho pokropíme vodou a rozetřeme těsto. V misce smícháme cukr se skořicí a lžící těsto rovnoměrně posypeme.Teplotu trouby snížíme na 170°C a koláč upečeme - trvá to asi 25-30 minut.

Poznámka

Tento koláč pochází ze Španělska, peče se téměř v každé domácnosti a je oblíbeným moučníkem, protože je jednoduchý, chutný a rychlý. Suroviny jsou cenově dostupné a většinou je doma najdete.

podle Takprosto.cc

autor Autor: hosta
Datum vložení Datum vložení: 04.03.2017 12:06

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz