4 vejce
200 g polohrubé mouky
200 g cukru krupice
6 lžic horké vody
1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
1 špetka soli
Pudinková vrstva:
1 kg čerstvých jahod
3 lžíce cukru
1 dl vody
2 vanilkové (nebo jahodové) pudinky
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh.Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do bílé pěny. Přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků.Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 10 minut.Očištěné a na půlky pokrájené jahody podlijeme asi 3 lžícemi vody a prudce asi 3 minuty vaříme. Ve zbytku vody rozmícháme pudinkové prášky a zavaříme do jahodové hmoty. Uvařený pudink ještě horký klademe lžící (aby se nestačil roztékat) na teplý piškot.Necháme vychladnout. Můžeme zdobit šlehačkou a lístkem máty.
![]() |
Autor: Hella |
![]() |
Datum vložení: 21.06.2009 20:30 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady