Těsto:
25 g čerstvého droždí
80 g krupicového cukru
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 špetka soli
trochu citronové kůry
1 vejce
80 g másla
Dále:
švestky (čerstvé, mražené, kompotované)
skořicový cukr (nebo mletou skořici)
máslo na potření
Dále:
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání pekáče
mouka na vysypání pekáče
Do misky dáme droždí, lžičku krupicového cukru, lžíci mouky, trochu vlažného mléka a vše vidličkou rozmícháme. Kvásek necháme v misce vzejít.Mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr, sůl, citronovou kůru, vejce, kvásek a rozpuštěné máslo. Přilijeme mléko a vypracujeme vláčné těsto. Necháme vykynout až dvojnásobí svůj objem.Troubu předehřejeme na 170 °C.Po vykynutí těsto rozdělíme asi na 20 kusůZ každého kusu uděláme placičku, zabalíme do ní dvě až tři půlky švestek, posypeme skořicovým cukrem a vytvarujeme buchtu.Buchty naskládáme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče, potřeme je rozpuštěným máslem a necháme ještě chvíli kynout.Pekáč vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Před podáváním je pocukrujeme.
Švestkové buchty se povedly a jsou moc dobré, voněly po celém bytě. Těsto je krásně vláčné a dobře se sním pracuje ☺
![]() |
Autor: MiskaM (Monika Červencová) |
![]() |
Datum vložení: 03.08.2017 14:15 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady