TopRecepty.cz

Hruška na červeném víně


Hruška na červeném víně

Suroviny

2 hrušky
citronová šťáva
kousek celé skořice
2 hřebíčky
červené víno (podle potřeby)
cukr (podle chuti)
Na ozdobu:
kompotované višně
lístky máty

Postup

Hrušky oloupeme a dáme je do kastrůlku v celku.Zalijeme červeným vínem tak, aby byly potopené. Přidáme citronovou šťávu, cukr, koření a přiklopíme pokličkou.Pozvolna vaříme asi 30minut, podle tvrdosti hrušek. Během vaření hrušky obracíme. Hrušky musí být měkké, ale ne rozvařené.Před podáváním hrušku rozkrojíme, dáme na talířek a přelijeme vzniklou šťávou.Ozdobíme kompotovanými višněmi a lístky máty.

autor Autor: RubyRom (Romana Rubášová ( Važanská )))
Datum vložení Datum vložení: 30.01.2018 16:46

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz