Těsto:
4 vejce
120 g cukru písek
120 g hladké mouky
4 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
Krém:
250 g tvarohu či mascarpone
2 šlehačky ke šlehání (á 200 ml 31% a více)
3 ztužovače šlehačky Smeta-fix (Dr.Oetker)
cukr moučka dle chuti
čerstvé ovoce, makronky, čokoláda, bonbony - dle fantazie a zásob
Bílky vyšleháme s cukrem do pevného sněhu, všleháme olej, žloutky a zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva. Upečeme cca 30-40 min. ve 25 cm formě na dort, trouba 150°C. Po vychladnutí prokrojíme na 2-3 pláty, jak se budete cítit na práci s korpusem. Kulatým velkým vykrajovátkem vykrojíme střed, aby vznikl kruh.Tvaroh/mascarpone vyšleháme s cukrem, vlijeme šlehačky, přidáme smeta-fix a šleháme na nejvyšší stupeň dotuha.První plát korpusu dáme na podložku/tác, do zdobicího sáčku dáme část krému, špičku sáčku odstřihneme na průměr cca 1 cm a postupně děláme na těsto "bobečky". Přikryjeme druhým plátem a opakujeme, totéž se třetím plátem. Ze zbytku po vykrojení kruhu můžeme stejným způsobem udělat menší moučník na talířek.Ozdobíme čerstvým ovocem, kousky čokolády, čokobonbony, živými květy, makronkami... jak kdo chce.
Obrázky putují po netu a já potřebovala rychlý moučník. Tohle je rychlovka, jen to efektní zdobení ji posouvá o level nad běžné řezy z plechu. Tvar není třeba dodržet, může se třeba dát těsto na plech a pak nařezat na stejné pruhy, ty 2-3 vrstvit na sebe - max. 3, pak už by to bylo těžké a krém u spodních pater by se splácl.
Autor: isindy (Ivana) | |
Datum vložení: 24.02.2018 22:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz