TopRecepty.cz

Babiččiny kynuté buchty


Babiččiny kynuté buchty

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
21 g droždí
120 g krupicového cukru
20 g vanilkového cukru
250 ml mléka
60 g másla (nebo 30 g másla a 30 g sádla)
1 vejce
1 žloutek
špetka soli
Dále:
sádlo na vymazání pekáče a potření buchet
máslo a rum na potření buchet po upečení
Maková náplň:
300 ml mléka
60 g cukru
150 g mletého máku
podle chuti: tlučený hřebíček, mletá skořice, rum
Povidlová náplň:
250 g švestkových povidel
podle chuti: tlučený hřebíček, mletá skořice, rum

Postup

Do větší mísy jsem prosila mouku. Do ní jsem udělala důlek, do kterého jsem rozdrobila půl kostky droždí a zasypala ho lžicí krupicového cukru.V rendlíku jsem rozpustila 30 g sádla a 30 g másla. Můžete použít pouze máslo. To jsem zalila mlékem. To mi máslo i sádlo ochladí, směs bude tedy vlažná a já ji mohu rovnou trochu nalít na droždí. Zamíchám, zasypu moukou, přikryji utěrkou a na teplém místě nechám vzejít kvásek.K vyběhnutému kvásku jsem přidala zbytek mléka, másla a sádla, 1 celé vejce a 1 žloutek, zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, špetku soli a nechala jsem robota vypracovat hladké těsto.Hotové těsto jsem poprášila moukou, zakryla utěrkou a nechala kynout alespoň hodinu a půl, a během kynutí ještě 2× těsto propracovala.Něž těsto vykynulo, připravila jsem makovou a povidlovou náplň.Na makovou náplň jsem do rendlíku nalila mléko, do něj jsem přidala krupicový cukr, podle chuti skořici a tlučený hřebíček a vše svařila. Jakmile začalo mléko vařit, přidala jsem mák a nakonec deci rumu a míchala do zhoustnutí.Na povidlovou náplň jsem do misky dala povidla, podle chuti skořici a tlučený hřebíček a půl deci rumu. Míchala jsem dokud se vše nespojilo.Vykynuté těsto jsem rozválela a rádýlkem nařezala na jednotlivé díly.Připravila jsem zapékací mísu s vyšším okrajem a důkladně ji vymazala rozpuštěným sádlem.Poté jsem se pustila do buchet. Každý kousek těsta jsem rozmačkala na placičku, doprostřed dala náplň, zabalila a točením utáhla, aby se buchty dobře uzavřely. Utaženou stranou dolů jsem je kladla do pekáče a každou buchtu jsem potřela po straně i shora rozpuštěným sádlem. Střídala jsem každou řadu buchet s jinou náplní. Buchty na sebe netlačte, jen je lehce přiložte.Buchty pečte v předem vyhřáté troubě na 170°C dozlatova. Já je pekla 30 minut.Po upečení horké buchty potřete rozpuštěným máslem s rumem a nechte vychladnout.
Poté je posypte moučkovým cukrem a nechte si chutnat.

Poznámka

Youtube: https://youtu.be/W5Kc6AhVGG8
Blog: https://dvevtroube.blogspot.cz/2015/03/nejvic-nejl...

autor Autor: dvevtroube
Datum vložení Datum vložení: 11.04.2018 20:13

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz