TopRecepty.cz

Hurikán roláda


Hurikán roláda

Suroviny

150 ml mléka
7 g kakaa
80 ml oleje
110 g krystalového cukru
půl prášku do pečiva
90 g hladké mouky
15 g sušeného mléka (prášek)
1 vanilkový cukr
čtvrt lžičky soli
6 vajec

Postup

Hlubší plech 32 x 23 cm vyložíme papírem a navážíme potřebné suroviny.
Do misky dáme mouku, sušené mléko, sůl a vanilkový cukr a vše promícháme. Do druhé menší misky oddělíme 50 ml mléka, přidáme kakao a rozmícháme metličkou dohladka. Oddělíme žloutky a bílky.
Troubu zapneme na 170 ° C.Do misky, kterou lze dát nad páru, dáme zbylé mléko, přidáme olej, promícháme a umístíme do hrnce nad vodní lázeň. Vodu přivedeme k varu a obsah misky metličkou mícháme 50 vteřin a odstavíme. Přes síto vsypeme do misky moučnou směs a vymícháme hladké těsto. Postupně přidáváme žloutky a vždy po každém promícháme.
Z této směsi odebereme 6 polévkových lžic a smícháme v misce s rozmíchaným kakaem.Všechny bílky ušleháme do pěny, přidáme cukr smíchaný s práškem do pečiva a došleháme do pevných sněhových špiček. Ze sněhu odebereme 4 lžíce do kakaové hmoty ale necháme bez míchání stranou.
Ostatní sníh vmícháme do žloutkové hmoty, nalijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme.
Kakaovou hmotu promícháme se sněhem a přendáme do jednorázového cukrářského sáčku. Po naplnění odstřihneme špičku asi půl cm a kakaovou hmotu nastříkáme v pásech těsně vedle sebe na žloutkovou hmotu, plechem pak lehce zatřeseme.Pomocí držadla vařečky (použila jsem asijskou jídelní hůlku) projedeme těstem vodorovně těsně vedle sebe po celém plechu a totéž uděláme i svisle těsně vedle sebe projedeme celé těsto.
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 170° C 10 minut, pak snížíme teplotu na 150° C a pečeme ještě 25 minut.Upečené těsto necháme na plechu trochu vychladnout, přikryjeme novým papírem na pečení, vyklopíme a stáhneme papír na kterém se peklo. Tím se dostalo dospodu kakaové a nahoru žloutkové upečené těsto. Necháme úplně vychladnout a potřeme krémem . Použila jsem krém z mascarpone s 1 lžící cukru a 1 šlehačkou. Pomocí papíru svineme roládu a necháme vychladit.
Z této rolády nakrájíme15 porcí.

Poznámka

Inspirace je z Pinterestu, přeloženo a upraveno dle vlastní potřeby. Složitě to jen vypadá, je to rychleji udělané než napsané. Chutná skvěle.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 19.10.2018 21:20

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz