TopRecepty.cz

Tvarohové řezy s broskvemi


Tvarohové řezy s broskvemi

Suroviny

Těsto:
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
140 g másla (nebo jiného tuku na pečení)
2 lžičky prášku do pečiva
1 vejce
citronová kůra
1 bílek na potření vyváleného těsta na plechu

Na tvarohovou hmotu:
500 g tvarohu ve vaničce (nebo kostce)
1 vanilkový cukr
60 g moučkového cukru ( podle potřeby)
1 vanilkový pudink v prášku
3 lžíce rumu
2 vejce
1 velký broskvový kompot - 820 g (budeme potřebovat i 250 ml nálevu)

Postup

Smícháme mouku, cukr, kůru, prášek do pečiva, přidáme na menší kousky nakrájený tuk, vejce a rychle zpracujeme v těsto. Zpracování nakonec dokončíme na nepatrně podsypaném vále a těsto můžeme zabalit do mikrotenu a na chvíli odložit do chladu.Na náplň scedíme a necháme okapat broskve z kompotu a odměříme 250 ml nálevu. Rozšleháme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, pudinkem a vejci, přidáváme šťávu z kompotu a rum. Vše najednou taky můžeme rozmixovat tyčovým mixérem.Z těsta vypracujeme kratší váleček, ten dáme doprostřed na pečicí papír o velikosti plechu, počítáme i se zvýšenými okraji. Pracovní desku stolu pod papírem mírně navlhčíme, papír nebude klouzat. Těsto vyválíme přes celý papír a pak lehce i s papírem přeneseme na hluboký plech s okraji o velikosti cca 40x30 cm. Malým válečkem s rukojetí případně těsto doupravíme a nezapomeneme na zvýšené okraje. Povrch těsta potřeme rozšlehaným bílkem.Na připravené těsto rozložíme na kousky nakrájené broskve, zalijeme tekutou tvarohovou směsí, vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Pečeme na horkovzduch při 160 °C nebo spodní a horní ohřev na 180 °C. Pečeme zhruba 40 minut, tento čas je pouze orientační.Moučník před podáváním necháme důkladně ztuhnout, nejraději v chladničce.

Poznámka

Můžeme použít jakýkoliv kompot, pokud použijeme čerstvé ovoce, tak do tvarohové náplně dáme místo kompotové šťávy mléko a zvýšíme množství cukru. Případně ještě přidáme citronovou kůru.
Pokud bude tvaroh řidší, to bývá hlavně z vaničky, tak přidáme ještě navíc 1/3 až 1/2 sáčku vanilkového pudinku.
A co se týká potření těsta bílkem, je to rada od zkušené cukrářky, kterou jsem někde vyčetla. Na těstě se udělá tenký "film" a těsto při pečení nezvlhne od náplně. Myslím, že by to mohlo fungovat a budu ráda za případné postřehy. Jinak se v podobných receptech setkávám s tím, že se nejprve těsto předpeče, následně se přidá náplň a dopeče se.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 25.11.2018 17:07

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz