TopRecepty.cz

Kokosový koláč s jablky


Kokosový koláč s jablky

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
80 g strouhaného kokosu
80 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 g změklého másla
1 vejce
Náplň:
400-500 g jablek (oloupaných, nastrouhaných)
2 lžíce vanilkového pudinku (sypkého)
cukr krupice (podle chuti)
2-3 lžíce strouhaného kokosu

Postup

Do mísy nasypeme mouku, kokos (plnější lžíci kokosu dáme stranou) a cukry, vše promícháme, přidáme změklé máslo s vajíčkem a vypracujeme tvárné těsto, které necháme v chladnu alespoň hodinku odležet. Je-li třeba, můžeme přidat maličko mléka nebo naopak mouky, záleží to na kvalitě mouky a hrubosti (jemnosti) použitého strouhaného kokosu.Oloupaná, očištěná jablka nastrouháme na hrubém struhadle a smícháme s kokosem, vanilkovým pudinkem a cukrem dle chuti.Odleželé těsto opět propracujeme. Rozdělíme na dva díly. Jeden (o něco větší) rozválíme na pečicím papíru na slabší plát, který přeneseme do kulaté dortové formy s průměrem zhruba 22 cm nebo do malého pekáčku, kdy okraje maličko přizvedneme.Na plát těsta nandáme jablečnou náplň, kterou zakryjeme plátem ze zbylého těsta, které vyválíme do velikosti formy, kdy při válení do plátu zapracujeme kokos, který jsme dali stranou a to tak, že těsto, které rozvalujeme, posypeme kokosem, který válením do těsta vtlačíme.Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů nebo remosce cca 25-30 minut dorůžova.Po vychladnutí pokrájíme a před podáváním můžeme pocukrovat.

Poznámka

Koláč je po upečení křehký. Do druhého dne zvláční a zvlhne. Jablka můžeme zaměnit za hrušky nebo jablka smíchat s nastrouhanou dýní 1 : 1.

autor Autor: recepty73 (Jiří Jirka)
Datum vložení Datum vložení: 17.01.2019 18:53

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz