300 g mrkve jemně nastrouhané
citronová kůra z jednoho velkého citronu
90 ml citronové šťávy z jednoho velkého citronu
1 vanilkový cukr
300 g cukru krupice, lze ubrat
120 g rozpuštěného másla
3 větší vejce (nebo 4 menší)
400 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
K jemně nastrouhané mrkvi do mísy přistrouháme i žlutou část z dobře očištěného velkého citronu (můj použitý bio citron vážil 200 gramů).Přidáme cukry, vejce a dobře promícháme, vmícháme citronovou šťávu, rozpuštěné máslo a nakonec i mouku smíchanou s kypřidlem.Těsto přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovky nebo třeba do dortové formy a vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů zhruba na cca 35-40 minut. Vyzkoušíme špejlí.Po zchladnutí můžeme buchtu nebo bábovku přelít citronovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem. Vše dle vlastní chuti.Buchta je vláčná po mrkvi a voňavá po citronu, cukr můžeme upravit dle vlastní chuti.
Pokud chceme, můžeme z bílků udělat sníh, který do těsta vmícháme až nakonec... dále dle receptu.
Autor: recepty73 (Jiří Jirka) | |
Datum vložení: 23.01.2019 17:20 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz