Slůadká varianta:
květy bezu
mléko
hladká mouka
1 vajíčko
troška cukru
1 špetka soli
skořice
moučkový cukr
Slaná varianta:
mouka
černé pivo
sůl
Ze surovin uděláme řidší těstíčko.Květy bezu nemusíme omývat (opadají nejen kvítečka, ale i pyl). Jednotlivé květy namáčíme do těstíčka a smažíme v oleji. Stopku ustřihneme, když je spodní strana osmahnutá. Pak obrátíme a smažíme i z druhé strany.Po usmažení stačí posypat skořicí nebo jen cukrem.Postup u slané variace je stejný.
![]() |
Autor: Lump01 (Ivana Ružičková) |
![]() |
Datum vložení: 28.05.2019 16:47 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady