TopRecepty.cz

Višňová zmrzlina à la višně v čokoládě


Višňová zmrzlina  à la višně v čokoládě

Suroviny

250 g vypeckovaných višní
100 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
20 g kakaa
1 polévková lžíce rumu
250 g selského jogurtu nebo 250 g tvarohu z vaničky
100 g smetany na šlehání

Postup

Nejraději den předem naložíme višně a to tak, že je smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a rumem. Vložíme do dózy s víkem a dáme do chladničky. Zhruba 2 x důkladně promícháme. Višně uvolní šťávu a cukr se rozpustí.K naloženým višním přidáme buď jogurt nebo tvaroh a vše rozmixujeme. Já používám sekáček potravin s větší nádobou. Vmícháme ušlehanou šlehačku, nemusí být úplně do tuha a připravenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny - strojku. Pokud má někdo menší nádobu, tak bude muset množství ingrediencí snížit. Výroba zmrzliny trvá cca 35 - 40 minut.Hotovou zmrzlinu ihned podáváme. Pokud ji nespotřebujeme všechnu najednou, tak ji dáme do dózy s dobře těsnícím víkem a do mrazničky. Před podáváním se pak musí nechat malinko povolit.

Poznámka

Po létech, kdy jsem musela nechávat místo v mrazničce na namražení nádoby zmrzlinovače a dala se udělat jen jedna dávka zmrzliny, jsem se rozhodla, že si pořídím zmrzlinovač s kompresorem. Prozatím nelituji.
Výhodou naložení ovoce je i to, že směs vydrží v chladu i více než jeden den. Prosypávám cukrem třeba i jahody a rybíz k pozdější výrobě zmrzliny.

autor Autor: Merylas
Datum vložení Datum vložení: 24.07.2019 20:01

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz