TopRecepty.cz

Podzimní moučník s vůní perníku


Podzimní moučník s vůní perníku

Suroviny

5 vajec
200 g cukru krupice (nebo 150 g třtinového)
1 lžíce vanilkového cukru
1 špetka soli
250 g hladké mouky
200 g špaldové celozrnné mouky
250 ml hrubě sekaných vlašských ořechů
150 ml oleje
2 lžíce rumu
1 prášek do pečiva
1 lžička skořice
1 lžička medového perníku (koření Kotanyi)
3 střední jablka
3 střední hrušky
máslo na vytření plechu

Postup

Celá vejce ušleháme s cukrem do husté pěny. Mezitím, kdy se vejce šlehají, vykrájíme jablka od středů a nastrouháme je na hrubém struhadle tak, že v ruce zůstane pouze slupka. Také hruškám odstraníme jadřinec, necháme se slupkou a nakrájíme je na drobné kostičky.Jakmile jsou vejce napěněná, zašleháme do nich olej, přidáme rum, špetku soli a postupně přisypáváme při mírných otáčkách obě mouky, prášek do pečiva, skořici a koření. Poté vsypeme nasekané vlašské ořechy a strouhaná jablka, ta už promícháme do hmoty stěrkou nebo vařečkou a nakonec přidáme drobně nakrájené hruškyVšechnu tuto hmotu vlijeme na máslem vymaštěný plech. Pokud používáme pečící papír, slabě ho máslem potřeme též. Těsto urovnáme, vložíme ho do studené trouby, zapneme ji na 170 °C a pečeme do zezlátnutí.Zda je upečeno, zjistíme špejlí. Po zchladnutí můžeme pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou.

Poznámka

Tento recept je velmi rychlý, hlavně nyní aktuální, protože je všude kolem nás mnoho ovoce, které nemá díky teplým dnům a vosám dlouhou trvanlivost. Řezy jsou vláčné, velmi hezky voní a byť na pohled vypadají obyčejně, vizáž vynahradí svojí chutí.
Pokud budete mít sladké ovoce, lze ubrat cukr. Hrušky byly sladké a šťavnaté, jablka byla akorát a sladkost byla vyhovující.
Vanilkový cukr mám vlastní výroby, do šroubovací sklenice nasypu cukr krupici a do něj vložím na kousky pokrájený vanilkový lusk. Až spotřebuji, nasypu další cukr a stále pěkně voní, s vanilínovým cukrem je to nesrovnatelné.

autor Autor: yanull (J@na)
Datum vložení Datum vložení: 05.09.2019 16:55

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz