TopRecepty.cz

Jednoduché punčové řezy


Jednoduché punčové řezy

Suroviny

1. těsto:
5 vajec
5 lžic cukru krystal
5 lžic polohrubé mouky
2. těsto:
5 vajec
5 lžic cukru krystal
5 lžic polohrubé mouky
gelové barvivo (nebo 4 lžíce polohrubé mouky a 1 lžíce kakaa)

1 sklenička rybízové marmelády
Rozvar:
300 g moučkového cukru
200 ml vody
100 ml rumu (nebo rumové aroma s vodou)
1/2 lžičky kyseliny citronové
Poleva:
250 g moučkového cukru
5 lžic mléka
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička Solamylu
čokoládová poleva

Postup

Dva stejně velké plechy vyložíme pečicím papírem a ten lehce pomažeme studeným máslem (není to nutné, ale lépe se stáhne). Troubu včas předehřejeme na 170-180 °C.V míse vyšleháme vejce s cukrem do husté bílé hmoty, asi 15 minut, ručním šlehačem a přidáme mouku. Pomocí metličky promícháme a těsto vlijeme na jeden připravený plech.Pečeme cca 5-7 minut podle trouby a upečený plát necháme vychladnout.Stejným způsobem připravíme a upečeme i druhé těsto.Oba vychladlé pláty pak rozkrojíme na poloviny.Z vody, cukru a kyseliny citronové svaříme krátce rozvar a po vychladnutí přilijeme rum (kdo nechce, dá jen rumovou příchuť a přidá vodu).Skládáme následovně: světlý plát, marmeláda, barevný plát, polovina rozvaru, marmeláda, světlý plát, rozvar, marmeláda, barevný plát.Přikryjeme papírem, na kterém se peklo a zatížíme volným plechem, do kterého můžeme vlít trochu vody. Necháme stát nejméně 3 hodiny (nejlépe přes noc, pečeme-li večer).Z cukru, horkého mléka, citronové šťávy a Solamylu si připravíme polevu třením do hladka.Odležené složené pláty rozkrojíme podélně na polovinu a polijeme polevou.Necháme ztuhnout. Můžeme, ale nemusíme, ještě dokončit čokoládovou polevou. Než poleva úplně zaschne, nakrájíme řezy.

Poznámka

Pokud bychom chtěli tříbarevné řezy uděláme na polovinu plechu růžový a na druhou kakaový. Je to jednodušší, než to vypadá napsané. Stačí upéct dva různobarevné pláty nebo si pohrát a udělat více barev.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 07.09.2019 19:39

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz