TopRecepty.cz

Sobotní piškotové řezy


Sobotní piškotové řezy

Suroviny

5 vajec
6 lžic cukru krystal
6 lžic polohrubé mouky
1-2 lžíce horké vody
1 špetka soli
Ořechová náplň:
300 g vlašských ořechů
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
kůra z citronu
50 ml rumu
100 ml mléka
Poleva:
100 g čokolády na vaření
50 g másla
0,5 lžičky oleje

Postup

Zapneme troubu na 180 °C, rošt umístíme doprostřed.Do šlehací mísy rozklepneme vejce, přidáme špetku soli, cukr a šleháme na plný výkon asi 5 minut. Přidáme horkou vodu a šleháme do husté bílé pěny. Pak vmícháme lehce ručně metličkou mouku.Těsto vlijeme na pekáček 34x23 cm nebo do dortové formy vyložené pečicím papírem. Rovnoměrně stěrkou rozprostřeme a pečeme dorůžova cca 10-15 minut, podle trouby. Zkusíme špejlí, zda je propečené. Upečené těsto se odchlípne od okrajů pekáče nebo formy. Vyndáme a necháme úplně vychladnout na mřížce.Ohřejeme mléko k varu. Na nastrouhané ořechy v misce nalijeme horké mléko, přimícháme cukr a rum a vymícháme vařečkou nebo stěrkou dohladka. Podle potřeby můžeme přidat rum (vyprchá a zůstane jen chuť). Náplň natřeme na piškot.Čokoládu s máslem a olejem rozehřejeme v mikrovlnné troubě na 300 W cca 3 minuty. Případně rozehřejeme ve vodní lázni. Pokud chceme udělat dort, můžeme ještě polevu ozdobit ušlehanou šlehačkou a ovocem.

Poznámka

Recept je ze sešitu po mé mamce, proto asi sobotní - soboty byly pracovní a večer pekla, aby byly na neděli uleželé. Ke zveřejnění receptu mě přemluvila kamarádka, které řezy moc chutnaly.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 10.02.2020 13:46

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz