Těsto:
300 ml vody
125 ml slunečnicového oleje
62 g kokosové mouky
4 vejce
3 lžíce lněného semínka (umleté)
2 lžíce psyllia (umleté)
1 špetka soli
Krém:
250 g Philadelphie
200 g másla
160 g 75% čokolády
100 g cukru - Erythritol
Poleva:
100 g 75% čokolády
Těsto: Do hrnce nalijeme vodu, olej, přidáme špetku soli a vše přivedeme k varu. Jakmile se vše vaří, přisypeme mouku a těsto odpalujeme. Kokosová mouka neobsahuje lepek, tudíž se nebude odpalovat jako klasická mouka a chvilku trvá, než se na dně hrnce začne tvořit napálená vrstva. S běžnou moukou se vytvoří i koule těsta, ale s kokosovou se tak nestalo.Ve chvíli, kdy se začne tvořit napálená vrstva, těsto ještě chvíli odpalujeme a poté ho stáhneme z plotýnky. Přendáme ho do mísy a necháme trochu vychladnout. Následně do těsta vmícháme vejce - jedno po druhém až poté, co se předchozí spojí s těstem.Plech vyložíme pečicím papírem, cukrářský sáček se zdobící špičkou naplníme těstem a tvoříme větrníky tak, že uděláme jedno kolečko a na něj hned druhé.Plech vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a větrníky pečeme 30 minut. Během pečení troubu neotvíráme. Po upečení necháme větrníky vychladnout.Krém: do misky vhodné pro vaření ve vodní lázni nalámeme čokoládu a necháme ji rozpustit. Poté ji dáme stranou, aby vychladla. Zatím do mísy od robota dáme máslo a k němu přisypeme cukr a vyšleháme do pěny.K vyšlehanému máslu přidáme sýr Philadelphia a vše důkladně prošleháme. Nakonec přilijeme rozpuštěnou čokoládu a opět důkladně prošleháme.Poleva: do misky vhodné nad vodní lázeň nalámeme čokoládu a necháme rozpustit.Větrníky rozřízneme na půl. Vrchní část větrníku namočíme do čokolády a necháme zatuhnout.Krémem naplníme cukrářský sáček se zdobící špičkou a naneste ho na spodní část větrníku. Krémem nemusíme šetřit, je ho dost. Pak už stačí na větrník dát vrchní část s čokoládou a máme hotovo.
Video recept: https://youtu.be/edIiFuB2Z7k
Blog: https://dvevtroube.blogspot.com/2020/01/kubanske-...
Nejprve jsem přidala pouze 2 vejce. V mlýnku na kávu jsem umlela lněné semínko a psyllium. Obojí jsem umlela proto, aby těsto zůstalo hladké. Mixérem jsem obojí zapracovala do těsta, které následně začalo houstnout, a tak jsem přidala zbylá dvě vejce. Množství lněného semínka, psyllia a vajec bylo tak akorát, aby těsto mělo správnou konzistenci a větrníky tak držely na plechu tvar.
![]() |
Autor: dvevtroube |
![]() |
Datum vložení: 08.06.2020 01:32 |
Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.
Copyright © 2008 - 2025 www.topmoucniky.cz
Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.
kontakt: info@toprecepty.cz
Všeobecné obchodní podmínky | Zásady ochrany soukromí | Cookies zásady