TopRecepty.cz

Kokosové řezy se žloutkovým krémem


Kokosové řezy se žloutkovým krémem

Suroviny

Těsto:
6 bílků
1 špetka soli
150 g krupicového cukru
50 g strouhaného kokosu
100 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
150 ml horkého mléka na polití
Krém:
6 žloutků
2 sáčky vanilkového pudinku
3 rovné lžíce hladké mouky
10 lžic krupicového cukru
800 ml mléka
200 g másla
2-3 lžíce moučkového cukru
200 g smetany ke šlehání
Dokončení:
marmeláda (volitelně)
kokos na posyp

Postup

Zapneme troubu na 200 °C a plech běžné velikosti vyložíme papírem na pečení. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.Kokos a polohrubou mouku s kypřicím práškem smícháme v misce. Ve šlehací míse ušleháme do polotuha bílky se solí, přidáme cukr a došleháme do hustého sněhu (drží špičky).Ruční metličkou vmícháme moučnou směs. Těsto vlijeme na připravený plech, uhladíme a vložíme do trouby. Teplotu snížíme na 180 °CPečeme 15 minut, vyndáme a ihned polijeme pomocí lžíce horkým mlékem. Mléko se vsákne a křupavý korpus zvláční. Necháme vychladnout.Z mléka odlijeme cca 200 ml, ostatní přivedeme k varu. V misce smícháme žloutky, pudinkové prášky, odlité mléko, mouku a krupicový cukr. Promícháme důkladně metličkou a vlijeme do vroucího mléka. Za stálého míchání povaříme do úplného zhoustnutí. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout, lehce poprášíme moučkovým cukrem a zakryjeme potravinářskou fólií.Ušleháme máslo s moučkovým cukrem (množství podle chuti) a po částech zašleháme vychladlý pudink.
Nakonec ručně vmícháme ušlehanou šlehačku. Krém navrstvíme na upečený plát těsta, uhladíme a vršek posypeme kokosem (plát můžeme rozkrojit na polovinu, natřít pikantním džemem a slepit k sobě, na to pak navrstvit krém) Dáme do chladu ztuhnout, nakrájíme řezy a podáváme.

autor Autor: Marie Svarcova
Datum vložení Datum vložení: 09.10.2021 08:48

Hledat moučník


TOP 10 moučníky


Partner projektu



Na portálu Toprecepty.cz najdete více než 61 000 receptů ze všech kategorií jídel, hodnocení a komentáře receptů, diskusní fórum, rady a tipy do kuchyně a spoustu dalšího.

Copyright © 2008 - 2024 www.topmoucniky.cz

Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

kontakt: info@toprecepty.cz

ZdraveJa.cz | JakUdelam.cz

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz